Nosalty Logó

Sárgaborsó krémleves kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Ezen a képen: Sárgaborsó krémleves kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1697 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 424 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3619.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1697 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átöblítjük, majd néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
  2. Tiszta hideg vízben a hagymával és a babérlevéllel együtt feltesszük főni. Sózzuk.
  3. Mikor felforrt, kis lángon főzzük tovább, míg a borsó teljesen meg nem puhul.
  4. Mikor a szemek már szinte mind szétfőttek, a babérlevelet kihalásszuk, és a levest hagymástól botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  5. Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és a leveshez adjuk.
  6. A kolbászt felszeleteljük, és a levesbe tesszük. Hagyjuk még 5 percig főni, hogy az ízek összeszokjanak.
  • Feltöltés dátuma: 2011. January 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha füstölt sonkát főzők, nem öntöm ki a levét, hanem nagyobb margarinos dobozokban lefagyasztom. Nagyon jól használható szárazbab-, lencse- és sárgaborsó levesekhez, amikbe valami miatt nem kerül füstölt csülök vagy oldalas. Az ilyen, sonkalével főtt levesek ugyanis összehasonlíthatatlanul ízletesebbek a vízben főtt társaiknál.  

Hozzászólások

nyamóka

Óóó, hát ezt megint muszáj lesz megkóstolni! Nem tudom, hogy csinálod, hogy a fotóidat látva mindig megkordul a gyomrom, bármit is f?zöl. :-) Szép napot neked: Éva

Fahéj

Kedves Éva! Köszönöm a szavaidat, nagyon jólesnek ám! :) Neked is szép napokat! Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Utoljára oviban ettem sárgaborsó f?zeléket. Jó régen volt ez. :-D Ez a guszta leves nagyon tetszik nekem, ezért elhatároztam, h. veszek sárgaborsót, és elkészítem. Nagyon kíváncsi vagyok rá, de biztos vagyok benne, h. ízleni fog. Köszi az ötletet! Puszi: Gabi

Fahéj

Kedves Gabi! Én is rég ettem már, és akkor is f?zeléket. Ez volt életem els? sárgaborsó levese. De nagyon-nagyon finomra sikerült ezzel a kolbászos verzióval. Csak ajánlani tudom! Nálunk máris kedvenc lett. Minden jót Neked: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Kb. mennyi vízben tegyem fel f?ni a sárgaborsót? Úgy, hogy b?ven ellepje?! Válaszodat el?re is köszönöm! További szép napot! Üdv. : Gabi

Fahéj

Kedves Gabi! B?ven lepje el a víz, mert még dagadni is fognak a szemek. Ha f?vés közben nagyon s?r?södne, akkor nyugodtan lehet még közben is pótolni a folyadékot. Nem tudom, pontosan én mennyit szoktam hozzáönteni, de ennyi borsóból kb. másfél liter levesem lesz a végére, annál biztos nem kevesebb. Neked is szép napot: Éva

Törölt felhasználó

Ma ez a leves volt ebédre. Eddig csak f?zeléknek készítettem, de ezután ez a recept alapján készül majd bel?le leves is. Nagyon-nagyon fincsi volt!

Fahéj

Örülök, hogy megtetszett a recept. :)

Vargamóni

Szia Fahéj! Ebben az elviselhetetlen hidegben pontosan ilyen levesre vágytam! Egyszer?, házias, melenget? és finom! Köszönöm.

Fahéj

Köszi, Móni! Nagyon jól összefoglaltad, ilyenekért szereti télen az ember a leveseket! Üdv: Fahéj

Bató Edit

Kedves Éva! Olyan hosszú és hideg a tél, hogy mindig jól esik egy ilyen bársonyos kis leveske. Mi egyébként is szeretjük a krémleveseket, de ebben a zord id?ben még inkább. Rég f?ztem már sárgaborsót, jó, hogy eszembe juttattad. Puszi, Edit.

Fahéj

Szia Edit! Nálunk is olyan kis "mostoha" a sárgaborsó, ezer évben egyszer jut eszembe, de akkor mindig nagyon jól esik. :)) ... és csodálkozom, hogy mért nem f?zöm gyakrabban. Puszi: Éva

svedcsavar

Ma én is elkészítem. Kipóbálom egy kis piritott kenyérkockával, az lesz a feltét rajta.

Fahéj

Remélem, nem fogsz csalódni benne.

svedcsavar

Szia! Nem csalódtam benne, s?t!:) A kenyérkockát a Lidl-b?l szereztem be, egy ev?kanál olajon pirítottam meg, és külön kistányérban tettem az asztalra a forró leves mellé. Isteni volt!

Fahéj

Na ez jó hír! :)

Rita Regenoros konyhája

Szia! Most lett kész a leves, nagyon finom! :) Azt hiszem, gyakran fog az asztalra kerülni, még a páromnak is ízlik, pedig ? nem szerette a krémleveseket, eddig... Köszönöm

Fahéj

Igazán nincs mit! Általában a sárgaborsó a "nem szeretem" kategória, de ez a leves rácáfol erre. :) Minden jót: Fahéj

Nananyó

Kedves Fahéj! Csak most olvastam a receptjeidet, egyik hozta a másikat. Sokban azonos az ízlésünk, pl. a f?zelékeket én is szívesen eszem hús nélkül. A zöldbabf?zeléket is úgy f?zöm, ahogy te. De térjünk vissza a sárgaborsóhoz. Édesapám 80. születésnapjára ezt a levest f?ztem a vendégeknek. Egyszer?, könnyen szállítható és tálalható levest akartam. Nem az Apunál f?ztem, hanem nálam. Én is a sonkalében f?ztem, és a betét volt a telitalálat. A maradék húsvéti f?tt sonkát darabonként beraktam a fagyasztóba, folpakba és alufóliába csomagolva. Kivettem, felengedés után ledaráltam, és a tényérokba szedett leves tetejére szórtam. Annak ellenére, hogy nem kifejezetten ünnepi leves -volt addig-, frnetikus sikere volt, a tányért is kinyalták. Azóta megf?ztem száraz, feles zöldborsóból is, az is finom. Próbáljátok ki. Sok szeretettel üdvözöllek, további jó f?zést, Nananyó

Fahéj

Kedves Nananyó! Hát sonkával még finomabb lehetett! Na, az biztos, én is kipróbálom majd húsvét után. Úgyis mindig marad egy kicsi a sonkából. Ügyesen kitaláltad. Édesapádnak pedig még sok-sok, jó egészségben, der?ben eltöltött évet kívánok szerettei körében! Üdvözlettel: Fahéj

Nananyó

Kedves Fahéj! Köszönöm a kedves jókívánságodat az Apukámnak, csak a pontosság kedvéért írom meg, hogy az a vacsora majd 17 évvel ezel?tt volt, idén már a 97. évet tölti. Tovább mazsolázok a receptjeid között, nagyon tetszenek. Majd beszámolok az eredményról. Szép napokat és jó f?zést kívánok, Nananyó

Fahéj

H?, milyen szép kor! Isten éltesse Édesapádat! A receptjeimr?l meg várom a véleményedet. Üdv: fahéj

Törölt felhasználó

Vega szimpatizánsként kolbász helyett reszelt sajt ment bele és így is nagyon finom lett!

Fahéj

Abban biztos vagyok! Azt én is megenném. :)

Halfilé

A kisebbik fiam is sajttal ette tényleg nagyon finom úgy is, köszi a tippet, jól jött mert nem szereti a kolbászt.

Halfilé

Szia! Én ma próbáltam ki ezt a receptedet , nagyon fincsi köszönjük. Már több receptedet is elmentettem mert nagyon tetszenek. Továbbiakban is remélem folytatod a jó szokásodat ! :)

Fahéj

:))) Igyekszem! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem szólóhoz, nagyon jók a receptjeid, el?ször nálad nézek körbe ha valami (számomra) újat készítek:) Köszi: Edit

Fahéj

Nagyon köszönöm! :) Megtisztelsz vele, ha bízol a receptjeimben. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek