Sárgaborsó krémleves kolbásszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g felesborsó182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g kolbász170 kcal
Összesen
424
kcal
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g felesborsó728 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g kolbász678 kcal
Összesen
1697
kcal
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
40.7g felesborsó148 kcal
-
18.3g vöröshagyma7 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30.5g kolbász138 kcal
Összesen
346
kcal
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
424
kcal
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3619.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 2565 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1697
kcal
- 20% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 735.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg felesborsó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dkg finomliszt
-
1 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sárgaborsót átöblítjük, majd néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
- Tiszta hideg vízben a hagymával és a babérlevéllel együtt feltesszük főni. Sózzuk.
- Mikor felforrt, kis lángon főzzük tovább, míg a borsó teljesen meg nem puhul.
- Mikor a szemek már szinte mind szétfőttek, a babérlevelet kihalásszuk, és a levest hagymástól botmixerrel krémesre turmixoljuk.
- Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és a leveshez adjuk.
- A kolbászt felszeleteljük, és a levesbe tesszük. Hagyjuk még 5 percig főni, hogy az ízek összeszokjanak.
- Receptkönyvben: 493
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 36368
- Feltöltés dátuma: 2011. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Ha füstölt sonkát főzők, nem öntöm ki a levét, hanem nagyobb margarinos dobozokban lefagyasztom. Nagyon jól használható szárazbab-, lencse- és sárgaborsó levesekhez, amikbe valami miatt nem kerül füstölt csülök vagy oldalas. Az ilyen, sonkalével főtt levesek ugyanis összehasonlíthatatlanul ízletesebbek a vízben főtt társaiknál.