r
Nosalty Logó

Citromos krumplisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Citromos krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    5926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1956 micro
Összesen 1740 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben. Azért sós vízben, hogy ne repedjen szét. Leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, megpucoljuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a majonézt, a frissen facsart citromlevet, ecetet, himalája sót meg a borsot.
  3. A még langyos krumplit olyan 1 cm körüli vastagra szeletelve, óvatosan összeforgatjuk az öntettel. (Én szilikon lapáttal szoktam, mert az hajlik ide-oda, nem töri úgy a puha burgonyát.) Azért kell még langyosan, hogy a krumpli jobban magába vegye az ízeket.
  4. Az újhagymát karikázzuk fel, a lilahagymát pedig kockára vágva keverjük a krumplihoz.
  5. Legalább fél órára rakjuk a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 23535
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Ajánló

Aki szereti a kaprot, a hagymákkal egyszerre keverjen hozzá 2 evőkanálnyit. Tárkonyból is adhatunk hozzá friss leveleket, nemcsak az ecetet, szintén 2 evőkanálnyit.

Receptkategóriák

Készítettem tárkonyecetet, és ahhoz kerestem recepteket. A krumplisalátát úgyis szeretjük, a citrom meg az ecet különlegesebbé varázsolta. A majonéz bögrében volt megadva, 1 kell bele, na az nem hangzik olyan vészesnek. Bezzeg... ahogy le kellett mérjem, mert az új feltöltő program nem enged minden zöldséget beírni, háááát... a 20 deka már nagyon ijesztően hangzik. Na, ezért használnak bögrés mértékegységet, most már rájöttem!:o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...