Hagymás vegyes saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
30g kovászos uborka5 kcal
-
25 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
318
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
120g kovászos uborka18 kcal
-
98 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1270
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34g burgonya20 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
8.2g kovászos uborka1 kcal
-
7 kcal
-
6.8g majonéz36 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
-
3.4g kovászosuborka-lé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
86
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1555 micro
-
β-crypt 470 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
318
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 941.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 784 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 566 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 6222 micro
-
β-crypt 1881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1270
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg burgonya
-
3 db kovászos uborka
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
10 dkg majonéz
-
1.5 dl tejföl
-
0.5 dl kovászosuborka-lé
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- Az uborkalevet, majonézt, tejfölt, fűszereket összekeverjük.
- Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
- A mártásba keverjük az apróra vágott hagymát, paprikát, uborkát és a burgonyát.
- Fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 32396
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vendégségben már többször ettem ilyen salátát, és mivel nagyon ízlett, elkértem a receptjét. Aztán amikor Frank Júlia Hagymáskönyvében kerestem valamit, megtaláltam, és rájöttem, hogy ez az a recept. Kicsit módosítottam rajta, az almát paprikára cseréltem, kapor helyett pedig petrezselymet tettem bele. Plusz a tetejére szórtam lenmagot.