r
Nosalty Logó

Hagymás vegyes saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás vegyes saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    566 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    6222 micro
  • β-crypt
    1881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. Az uborkalevet, majonézt, tejfölt, fűszereket összekeverjük.
  3. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
  4. A mártásba keverjük az apróra vágott hagymát, paprikát, uborkát és a burgonyát.
  5. Fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 32396
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben már többször ettem ilyen salátát, és mivel nagyon ízlett, elkértem a receptjét. Aztán amikor Frank Júlia Hagymáskönyvében kerestem valamit, megtaláltam, és rájöttem, hogy ez az a recept. Kicsit módosítottam rajta, az almát paprikára cseréltem, kapor helyett pedig petrezselymet tettem bele. Plusz a tetejére szórtam lenmagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...