r
Nosalty Logó

Sült zöldséges barna rizs füstölt kacsacomb darabkákkal

tekovacs
Sült zöldséges barna rizs füstölt kacsacomb darabkákkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

rizshez

kacsacomb sütéséhez

zöldségekhez

881
Kalória
16.6g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
640.9g
Víz
45.6g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
19.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

rizshez

kacsacomb sütéséhez

zöldségekhez

Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

rizshez

kacsacomb sütéséhez

zöldségekhez

Összesen 2650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

rizshez

kacsacomb sütéséhez

zöldségekhez

Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    640.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    6994 micro
  • β-crypt
    317 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    7482 micro
  • β-karotin
    20983 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

rizshez

  1. Külön megsütjük a kacsacombot (almaszeletekkel, és apránként egy kis víz hozzáadásával, hogy ne égjen meg).
  2. A csésze barna rizst pici kókuszzsíron és apróra vágott hagymán felforrósítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve (amibe ételízesítőt tettem) puhára pároljuk.
  3. Ezalatt a zöldségeket felkarikázzuk, a paprikát hosszú szálasra vágjuk, fűszersóval és grill fűszerkeverékkel megszórva megsütjük.
  4. Amikor minden megpuhul, a kacsacombot apróbb darabokra vágva hozzáadjuk, összekeverjük egy tálban, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p

Adva volt egy nagyon szép, füstölt, nyers kacsacomb. Ebből diétás (glutén- és tejmentes) fogást akartam készíteni. Nagyon finom lett. No, és felavattam egyúttal az újdonsült elektromos sütőnket is :) 

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek