r
Nosalty Logó

Pásztorpite Pimkie konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Pásztorpite Pimkie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 450 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    6010 micro
Összesen 2700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4737 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst, jól átsütjük. Borssal, pirospaprikával, fokhagymával és kevés sóval ízesítjük.
  2. A burgonyából tört krumplit készítünk (ha van maradék, az is jó).
  3. Egy kisebb méretű tűzálló edényt kivajazunk, az aljára elegyengetjük az elkészített marhahúst.
  4. Rászórjuk a zöldborsót.
  5. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sűrített paradicsomot (mivel ezek a konzervek igen sok sót tartalmaznak, ezért a hús sózásával tényleg finoman kell bánni).
  6. A tetejére tesszük a tört krumplit, egy lapos fakanállal szép simára egyengetjük (én kézzel csináltam, úgy gyorsabb és könnyebb).
  7. Ráreszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig sütjük. Sütés közben nem kell lefedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12146
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

A sajtot el is hagyhatjuk a tetejéről. A zöldborsóhoz sárgarépát is keverhetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cottage pie, a hagyományos angol étel, magyar neve a pásztorpite. Ez egy gyors és egyszerűen elkészíthető étel azokra a napokra, amikor nincs sok időnk a sütés-főzésre, mégis valami táplálót szeretnénk összeütni. Marhahús helyett készíthetjük bárányhúsból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.