r
Nosalty Logó

Pásztorpite Pimkie konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Pásztorpite Pimkie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2700 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    6010 micro
Összesen 2700 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4737 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst, jól átsütjük. Borssal, pirospaprikával, fokhagymával és kevés sóval ízesítjük.
  2. A burgonyából tört krumplit készítünk (ha van maradék, az is jó).
  3. Egy kisebb méretű tűzálló edényt kivajazunk, az aljára elegyengetjük az elkészített marhahúst.
  4. Rászórjuk a zöldborsót.
  5. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sűrített paradicsomot (mivel ezek a konzervek igen sok sót tartalmaznak, ezért a hús sózásával tényleg finoman kell bánni).
  6. A tetejére tesszük a tört krumplit, egy lapos fakanállal szép simára egyengetjük (én kézzel csináltam, úgy gyorsabb és könnyebb).
  7. Ráreszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig sütjük. Sütés közben nem kell lefedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11885
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

A sajtot el is hagyhatjuk a tetejéről. A zöldborsóhoz sárgarépát is keverhetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A cottage pie, a hagyományos angol étel, magyar neve a pásztorpite. Ez egy gyors és egyszerűen elkészíthető étel azokra a napokra, amikor nincs sok időnk a sütés-főzésre, mégis valami táplálót szeretnénk összeütni. Marhahús helyett készíthetjük bárányhúsból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk