r
Nosalty Logó

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal

Tomatotree
Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

535
Kalória
32.6g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
396.7g
Víz
82.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14774.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    3574 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    8104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4710 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    3773 micro
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6713 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kb. fél centis vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb. fél-egy óráig. A mozzarellát felkockázzuk, a parmezánt és a pecorinot lereszeljük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kis lángon 30-45 percig főni hagyjuk. A bazsalikomot csak a főzés végén tépkedjük bele.
  3. A padlizsánszeleteket papírtörölközővel szárazra törölgetjük, majd kevés (3 ek) forró olajban hirtelen kisütjük. A kész, halványbarna szeletekről papírtörlővel itatjuk le a felesleges zsiradékot. (A padlizsán sütésének másik módját én jobban szeretem, mert kevesebb olajat vesz fel, és nem füstöli teli a lakást: egy tepsibe, megolajozott sütőpapírra fektetem a padlizsánkarikákat, és a tetejüket olajozott szilikonecsettel megkenem. Szerintem ízben nincs különbség.)
  4. Ha megsült a padlizsán, egy tűzálló edény aljára teszünk egy kis paradicsomszószt, rápakolunk egy sor padlizsánt, vékonyan megszórjuk az összekevert reszelt sajtokkal és a felkockázott mozzarellával is. Paradicsomszósszal megcsorgatjuk, majd ismét padlizsán következik, így folytatjuk a rétegezést, míg a padlizsán el nem fogy. Ráöntjük a maradék paradicsommártást, és rászórjuk a sajtokat.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Parmigiana di melanzane  Új kedvenc :) 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek