r
Nosalty Logó

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal

Tomatotree
Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

535
Kalória
32.6g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
396.7g
Víz
82.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14774.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    3574 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    8104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4710 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    3773 micro
Összesen 2142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6713 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kb. fél centis vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb. fél-egy óráig. A mozzarellát felkockázzuk, a parmezánt és a pecorinot lereszeljük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kis lángon 30-45 percig főni hagyjuk. A bazsalikomot csak a főzés végén tépkedjük bele.
  3. A padlizsánszeleteket papírtörölközővel szárazra törölgetjük, majd kevés (3 ek) forró olajban hirtelen kisütjük. A kész, halványbarna szeletekről papírtörlővel itatjuk le a felesleges zsiradékot. (A padlizsán sütésének másik módját én jobban szeretem, mert kevesebb olajat vesz fel, és nem füstöli teli a lakást: egy tepsibe, megolajozott sütőpapírra fektetem a padlizsánkarikákat, és a tetejüket olajozott szilikonecsettel megkenem. Szerintem ízben nincs különbség.)
  4. Ha megsült a padlizsán, egy tűzálló edény aljára teszünk egy kis paradicsomszószt, rápakolunk egy sor padlizsánt, vékonyan megszórjuk az összekevert reszelt sajtokkal és a felkockázott mozzarellával is. Paradicsomszósszal megcsorgatjuk, majd ismét padlizsán következik, így folytatjuk a rétegezést, míg a padlizsán el nem fogy. Ráöntjük a maradék paradicsommártást, és rászórjuk a sajtokat.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Parmigiana di melanzane  Új kedvenc :) 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek