r
Nosalty Logó

Fordított tejszínes tészta

NS
Fordított tejszínes tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

540
Kalória
33.1g
Fehérje
34.5g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
151.2g
Víz
243.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6569.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    907.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2341 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 3229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát sózzuk borsozzuk.
  3. A tejszínt a tojásokat és az aprított petrezselymet összekeverjük.
  4. Egy nagy tálba összekeverjük a tésztát, a csirkemellet és a tejszínes keveréket. Ha szükséges kicsit megsózhatjuk a keveréket.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy magasabb szélű tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy a tetejére is jusson majd. Alulra sorba fektetjük a szalonna csíkokat. Ráöntjük a tejszínes tésztánkat, és szépen elsimítjuk.
  7. A fólia tésztával érintkező oldalát bekenhetjük egy kis olajjal, így könnyebben megszabadulunk majd tőle.
  8. A fóliát ráhajtjuk a tetejére, és 180 fokos sütőbe tesszük.
  9. 30 perc elteltével kivesszük, kihajtjuk a fóliát, és egy kicsit nagyobb kerületű kivajazott tepsit teszünk rá.
  10. Egy óvatos mozdulattal megfordítjuk.
  11. Az alufóliát eltávolítjuk, így a szalonna kerül fölülre.
  12. 10 percre vissza tesszük 220 fokos sütőbe, hogy a szalonna kissé megpiruljon.
  13. Sajtot is szórhatunk rá. Ha már nem tűzforró szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38

Anyukám hallotta ezt a receptet a kolléganőitől, és együtt próbáltuk ki először. Sokat gondolkodtam azon, miért is kell a szalonnát alulra tenni, miért nem lehet mindjárt fölülre. Arra jutottam, hogy akkor a szalonna túlságosan össze zsugorodna és deformálódna, amíg megsül. Így nagyon szép maradt. A gyerekek is nagyon szeretik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek