Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel

Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel
Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel
300 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt már Szlovákiában vagy Csehországban, az ismeri ezt az ételt vepso, knedlo so zelím néven. Nagyon finom és kiadós étel. Az eredeti cseh knédlibe pirított kiflit kevernek a tésztájába. Édesanyám így szokta készíteni, és a férjem mindig mondta nekem, hogy én is ugyanígy készítsem, mert sokkal finomabb a kis mama knédlije. A pirított kifli nagyon jó ízt ad a knédlinek. Az apu Prágában dolgozott, és ott evett így készített knédlit. Ezután csak így készített knédlit ettünk vadashoz, sült húshoz, rostélyoshoz.

hozzávalók / 4 adag

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük sütni.
  2. A knédlihez az élesztőt kevés meleg tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk, majd kenyérsütőbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót a maradék tejet, és jól kidolgoztatjuk a tésztát. A tésztát duplájára kelesztjük.
  3. 2 részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk és újra kelesztjük. Majd gőz fölött megpároljuk. Tűpróbával ellenőrizzük a knédlit!
  4. A káposztát lereszeljük, zsíron szép aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és puhára pároljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, pici vizet öntünk alá, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 932
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt káposzta sertésoldalassal és knédlivel, cseh knédli sült oldalassal és dinsztelt káposztával, dinsztelt káposzta knédlivel és sütőben sült sertésoldalassal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1394
sertésoldalas 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
káposzta 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek
rétesliszt 50 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 5 dkg
1 kk
tej 4 dl
cukor 1 teáskanál