r
Nosalty Logó

Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel

helena26
Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

1394
Kalória
63g
Fehérje
123.3g
Szénhidrát
70.1g
Zsír
468.1g
Víz
258.6g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 1394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 5577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7674.8 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1872.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    1010 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1061 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 5577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Először az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük sütni.
  2. A knédlihez az élesztőt kevés meleg tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk, majd kenyérsütőbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót a maradék tejet, és jól kidolgoztatjuk a tésztát. A tésztát duplájára kelesztjük.
  3. 2 részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk és újra kelesztjük. Majd gőz fölött megpároljuk. Tűpróbával ellenőrizzük a knédlit!
  4. A káposztát lereszeljük, zsíron szép aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és puhára pároljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, pici vizet öntünk alá, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Aki járt már Szlovákiában vagy Csehországban, az ismeri ezt az ételt vepso, knedlo so zelím néven. Nagyon finom és kiadós étel. Az eredeti cseh knédlibe pirított kiflit kevernek a tésztájába. Édesanyám így szokta készíteni, és a férjem mindig mondta nekem, hogy én is ugyanígy készítsem, mert sokkal finomabb a kis mama knédlije. A pirított kifli nagyon jó ízt ad a knédlinek. Az apu Prágában dolgozott, és ott evett így készített knédlit. Ezután csak így készített knédlit ettünk vadashoz, sült húshoz, rostélyoshoz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek