Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos pikáns oldalas

Szaftos pikáns oldalas
Szaftos pikáns oldalas
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az egyik barátunktól ered, aki istenien főz.

Nem rajongtam az oldalasért addig a napig, míg így elkészítve nem ettem. Azóta több ismerősünknek és a családnak is így készítettük el, és a siker sosem maradt el.

Isteni finom, szaftos, ízes így az oldalas, csak ajánlani tudom!!!

Köszönet a barátunknak érte!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast jól befűszerezzük a szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. A paprikakrémet összekeverjük a fokhagymakrémmel és a mustárral.
  3. Ecsettel egyesével bekenjük a húsokat a paprikakrémes keverékkel.
  4. A hagymát kettévágjuk, majd vékony szeletekre szeljük, rádobjuk a húsra, átforgatjuk.
  5. 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Másnap beletesszük a húsokat egy sütőzacskóba, rá egy grilltálcára, majd jól bemelegített grillre rakjuk, és puhára pároljuk (sütőben is készíthetjük, ugyanez az eljárás, csak akkor rendes tepsibe tegyük a sütőzacskóban lévő húst).
  7. Óvatosan forgassuk, hogy a zacskó ki ne szakadjon.
  8. Mikor kellően megpuhult, akkor óvatosan kibontjuk a zacskóból, a kisült szaftot egy tálba öntjük, a húsokat pedig visszarakjuk már zacskó nélkül a tálcára, és megpirítjuk.
  9. Krumplipürével tálaljuk, a szaftot rákanalazzuk a pürére.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 18 482
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szaftos sertésoldalas, sütőzacskóban sült sertésoldalas, pikáns oldalas

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Thu, 2016-07-07 22:26

Alkonyat!
Az lenne a kerdesem, hogy nem lesz igy tul sos a husi? Hiszen erosen sozott a fuszerkeverek a fokhagymakrem es a piros arany is. Feleslegessen aggodom? :) El szeretnem kesziteni, de ettol tartok.

49pirike
49pirike Sat, 2013-12-28 13:58

Köszönöm a receptet, karácsonyra elkészitettem és mindenkinek nagyon izlett.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2013-12-29 13:55

Kedves Pirike!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)
Köszönöm a visszajelzést!
Boldog Új Évet Kívánok!
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2013-05-11 09:36

Én tiszteletben tartom, ha valaki nem szereti a pirosaranyat és a fokhagymakrémet, nem szerethet mindenki mindent, de ez az oldalas így isteni finom ahogy van. :-)
Szép hétvégét.
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-05-10 06:24

Örülök, hogy tetszik, isteni finom. Mesés színt és aromát ad neki a pirosarany, és nagyon összhangban van a mustárral és a fokhagymakrémmel.
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-09 22:27

Mesés, szaftos, ízes zamatos finomság, már a képről kínálja magát, menteni és elkészíteni...:D
Köszönöm.
Éva-Anyóca

594
sertésoldalas 1.5 kg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
paprikakrém 3 ek
fokhagymakrém 1 ek
mustár 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db