r
Nosalty Logó

Sült oldalas 7. - fűszerpácban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hoprik ferencné
Sült oldalas 7. - fűszerpácban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 860 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3445 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 860 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1001 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 3445 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összedaraboljuk, megmossuk, és szárazra törlöljük, besózzok.
  2. A szemesborsot, a köményt mozsárban összetörjük, a többi fűszerhez tesszük. A hagymákat belereszeljük (sajt reszelőn), öntünk rá annyi olajat, hogy jó kenhető legyen.
  3. Ezzel kenjük be a húsokat, és állni hagyjuk a hűtőben egy éjszakát, de legalább egy órát.
  4. Egy tepsibe zsírt teszünk 2-3 kanállal, belerakjuk a húsokat, és pici vizet vagy sört öntünk alá.
  5. Lefedjük alufóliával, és a sütőben előbb 160-170 fokon addig sütjük, míg a csontvégek kezdenek jól kilátszódni.
  6. Ekkor levesszük a fóliát, és 220 fokon pirosra sütjük mindkét oldalt.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19945
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Sörrel próbáljátok ki, úgy még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült oldalas 7. - fűszerpácban
Hoprik ferencné 55 recept

Melegen is, hidegen is nagyon finom. Magyaros fűszerrel is meg lehet szórni, de én jobban szeretem a magam készített fűszereket. A párom már alig várta, hogy ehesse.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.