Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült krumplis kenyér Évi nénitől

Sült krumplis kenyér Évi nénitől
Sült krumplis kenyér Évi nénitől
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel egyébként is sütöttem krumplit a sütőben, csak így álltam neki ennek a kenyérnek. Azt szeretem a krumplis kenyérben, hogy nincs annál lágyabb, illatosabb. Sokáig friss marad.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát fóliába csomagolva sütőben héjában megsütjük, meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az élesztőt a meglangyosított cukorral elkevert vízen felfuttatjuk.
  3. Minden alapanyagot kenyérsütőgépbe teszünk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle dagasztó programon.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt jénaitálba tesszük, lefedjük, és hagyjuk újrakelni újabb 20-25 percig, míg a sütőt előmelegítjük.
  5. 200 fokra, hőlégkeverésre állítjuk a sütőt, a kenyértésztát langyos vízzel lespricceljük, éles késsel bemetsszük, tetejével lefedve fél órát sütjük, majd leemeljük a tetőt, a hőt 180 fokra csökkentjük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 737
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplis kenyér, burgonyás vekni, krumplis tésztájú kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-09-03 17:04

Jól mondod. Mostanában megint elkapott a maradékfeldolgozási láz. Most fogom feltenni a kreálmányokat. Rá fogsz jönni.Puszi: Vass

327
burgonya 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
víz 2.5 dl
joghurt 1 dl
1 ek
barna cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
citromlé 1 ek