r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér pataki tálban sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Burgonyás kenyér pataki tálban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 8043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8839.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    818 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2439 mg
  • Nátrium
    4389 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1633.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 8043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a liszt negyedét (fél kilogramm) egy nagyobb tálba szitáljuk. Az öregtésztát 3 dl langyos vízben feloldjuk, hagyjuk 10 percet pihenni. A burgonyát a liszttel elkeverjük, és belerakjuk az öregtésztát, az 1 teáskanál cukrot is belekeverjük. Ennek a tésztának keménynek kell lennie. Ha kigyúrtuk, lefedjük, és reggelig kelni hagyjuk.
  2. Reggelre szét kell folynia a tálban, és levegősnek kell lennie. Erre rászitáljuk a lisztet, arra megy a só, és annyi langyos vizet adagolunk hozzá, amíg félkemény tésztát nem kapunk. Erősen megdagasztjuk, teljesen simának kell lennie.
  3. Ha megdagasztottuk, lehintjük liszttel a tetejét, és lefedjük egy terítővel. 1 órát kelesztjük. Közben a pataki tálat beáztatjuk.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára kitesszük, és 4 db 1 kilós veknit formálunk. A sütőt 200 C-ra felmelegítjük.
  5. A pataki tál sima felét megszórjuk egy kis liszttel, belerakjuk az első cipót, késsel 2-3 helyen megvágjuk, és lefedve a pataki tál másik felével 10 percig sütjük a sütőben. 10 perc múlva levesszük a tetejét, és addig sütjük 180 C-on, amíg szép barna nem lesz, és meg nem sül a közepe. Kivesszük, és egy tiszta, vizes rongy segítségével megtörölgetjük. A többi 3 cipóval is így járunk el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3779
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincsen jobb a házi kenyérnél, főleg a burgonyás kenyérnél. A pataki tálban azért jobb sütni, mint csak simán a sütőben, mert így nem szárad ki annyira.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...