r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér pataki tálban sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Burgonyás kenyér pataki tálban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 8043 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8839.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    818 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2439 mg
  • Nátrium
    4389 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1633.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 8043 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a liszt negyedét (fél kilogramm) egy nagyobb tálba szitáljuk. Az öregtésztát 3 dl langyos vízben feloldjuk, hagyjuk 10 percet pihenni. A burgonyát a liszttel elkeverjük, és belerakjuk az öregtésztát, az 1 teáskanál cukrot is belekeverjük. Ennek a tésztának keménynek kell lennie. Ha kigyúrtuk, lefedjük, és reggelig kelni hagyjuk.
  2. Reggelre szét kell folynia a tálban, és levegősnek kell lennie. Erre rászitáljuk a lisztet, arra megy a só, és annyi langyos vizet adagolunk hozzá, amíg félkemény tésztát nem kapunk. Erősen megdagasztjuk, teljesen simának kell lennie.
  3. Ha megdagasztottuk, lehintjük liszttel a tetejét, és lefedjük egy terítővel. 1 órát kelesztjük. Közben a pataki tálat beáztatjuk.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára kitesszük, és 4 db 1 kilós veknit formálunk. A sütőt 200 C-ra felmelegítjük.
  5. A pataki tál sima felét megszórjuk egy kis liszttel, belerakjuk az első cipót, késsel 2-3 helyen megvágjuk, és lefedve a pataki tál másik felével 10 percig sütjük a sütőben. 10 perc múlva levesszük a tetejét, és addig sütjük 180 C-on, amíg szép barna nem lesz, és meg nem sül a közepe. Kivesszük, és egy tiszta, vizes rongy segítségével megtörölgetjük. A többi 3 cipóval is így járunk el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincsen jobb a házi kenyérnél, főleg a burgonyás kenyérnél. A pataki tálban azért jobb sütni, mint csak simán a sütőben, mert így nem szárad ki annyira.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.