Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás kenyér pataki tálban sütve

Burgonyás kenyér pataki tálban sütve
Burgonyás kenyér pataki tálban sütve
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincsen jobb a házi kenyérnél, főleg a burgonyás kenyérnél. A pataki tálban azért jobb sütni, mint csak simán a sütőben, mert így nem szárad ki annyira.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a liszt negyedét (fél kilogramm) egy nagyobb tálba szitáljuk. Az öregtésztát 3 dl langyos vízben feloldjuk, hagyjuk 10 percet pihenni. A burgonyát a liszttel elkeverjük, és belerakjuk az öregtésztát, az 1 teáskanál cukrot is belekeverjük. Ennek a tésztának keménynek kell lennie. Ha kigyúrtuk, lefedjük, és reggelig kelni hagyjuk.
  2. Reggelre szét kell folynia a tálban, és levegősnek kell lennie. Erre rászitáljuk a lisztet, arra megy a só, és annyi langyos vizet adagolunk hozzá, amíg félkemény tésztát nem kapunk. Erősen megdagasztjuk, teljesen simának kell lennie.
  3. Ha megdagasztottuk, lehintjük liszttel a tetejét, és lefedjük egy terítővel. 1 órát kelesztjük. Közben a pataki tálat beáztatjuk.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára kitesszük, és 4 db 1 kilós veknit formálunk. A sütőt 200 C-ra felmelegítjük.
  5. A pataki tál sima felét megszórjuk egy kis liszttel, belerakjuk az első cipót, késsel 2-3 helyen megvágjuk, és lefedve a pataki tál másik felével 10 percig sütjük a sütőben. 10 perc múlva levesszük a tetejét, és addig sütjük 180 C-on, amíg szép barna nem lesz, és meg nem sül a közepe. Kivesszük, és egy tiszta, vizes rongy segítségével megtörölgetjük. A többi 3 cipóval is így járunk el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kenyér római tálban, krumplis vekni, cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2011
kenyérliszt BL80 2000 g
burgonya 10 közepes db
öregtészta 10 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
víz 1 l