Nosalty Logó

Szezámmagos-fokhagymás csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Szezámmagos-fokhagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz:

A mártáshoz:

Összesen 473 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz:

A mártáshoz:

Összesen 946 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz:

A mártáshoz:

Összesen 167 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 473 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 946 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A mártáshoz:

Elkészítés

A húshoz:

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal. A húst a fűszeres liszthez adjuk, és jól átforgatjuk benne.
  2. A kétféle olajat felforrósítjuk. A húst adagonként kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A mártáshoz valókat egy kis edényben elkavarjuk, a húsra öntjük, megszórjuk szezámmaggal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 73093
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy egyszerű és nagyon finom húsétel. A mártás ízesíthetjük kevés sambal oelek-kel is. Tálaljuk főtt rizzsel és kevés metélőhagymával, vagy chilivel megszórva.

Hozzászólások

szzh01

Érdekld?döm, hogy a tepsiben sütés lefedve történik, vagy nyitot tepsiben? Köszönöm!

Glaser

nyitott

Krisz.

Pikk-pakk elfogyott. :)

Polgi21

Imádjuk <3

Hozzávalók

A húshoz:

A mártáshoz:

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek