r
Nosalty Logó

Sült hal spenótmártással

Petruska
Sült hal spenótmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

mártás

sült hal

1090
Kalória
43.7g
Fehérje
37.1g
Szénhidrát
86g
Zsír
326.9g
Víz
197g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10984 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    344.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    1762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43937 micro
Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

mártás

  1. A halat, ha fagyott, kiengedjük. Kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Lehetőség szerint jó, ha kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a lisztet elkeverjük pirospaprikával, és ízlés szerint borssal is megszórjuk. Ebben forgatjuk meg a haldarabokat.
  3. Forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Célszerű egy nagyobb serpenyőben megsütni, mert így spórolunk később egy edényt. :) Ha mindkét oldaluk megsült, kiszedjük egy tányérba.
  4. A serpenyőbe teszünk megint egy kis zsiradékot, beledobjuk a szétnyomkodott fokhagymát, és kicsit megsózzuk.
  5. Pár perc után mehet bele az apróra vágott spenót is. Fedő alatt gyorsan megpároljuk.
  6. Szórunk rá egy kis borsikafüvet, frissen őrölt borsot. Ráöntjük a tejszínt, és a kis vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Egyet rottyantunk rajta, és készen is van.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk, és gyorsan megesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Szeretjük a spenótot, a halat is. Van, amikor együtt szoktam elkészíteni. :)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...