r
Nosalty Logó

Sült mozzarella-polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült mozzarella-polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1985 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 249 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4552 micro
Összesen 1985 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót (ne sajnáljuk), majd a kukoricadarát öntsük bele. Reszeljünk bele egy kis szerecsendiót a lábosba, és egy evőkanál teavajat is keverjünk a masszába. Jól megkevergetjük, és pár perc múlva félre is húzzuk a tűzhelyről. Takarjuk le, amíg kikeverjük a tojásokat a joghurttal.
  2. Üssük a két tojást egy tálba, sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá 200 gramm joghurtot. Keverjük össze villával, majd dolgozzuk össze a kukoricadarás masszával.
  3. Kenjünk ki egy tepsit vajjal, majd egyengessük el benne az egyveleget. Előmelegített sütőben süssük elő a polentát kb. 25 percen keresztül, kb. 180 °C-on.
  4. Amíg sül a polenta, addig egy tálba tegyük bele a krémes állagú mozzarellát (én reszeltem mellé kemény mozzarellát is), sózzuk egy picit, és keverjünk hozzá 100 gramm joghurtot. Az elősütött polentán kenjük szét a krémes állagú mozzarellánkat, és tegyük vissza a sütőbe a tepsit, amíg megpirul a sajt. Hidegen és melegen is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5481
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors köretet akartam, ami nem mindennapos és unalmas... szuper lett!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!