Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült mozzarella-polenta

Sült mozzarella-polenta
Sült mozzarella-polenta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors köretet akartam, ami nem mindennapos és unalmas... szuper lett!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót (ne sajnáljuk), majd a kukoricadarát öntsük bele. Reszeljünk bele egy kis szerecsendiót a lábosba, és egy evőkanál teavajat is keverjünk a masszába. Jól megkevergetjük, és pár perc múlva félre is húzzuk a tűzhelyről. Takarjuk le, amíg kikeverjük a tojásokat a joghurttal.
  2. Üssük a két tojást egy tálba, sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá 200 gramm joghurtot. Keverjük össze villával, majd dolgozzuk össze a kukoricadarás masszával.
  3. Kenjünk ki egy tepsit vajjal, majd egyengessük el benne az egyveleget. Előmelegített sütőben süssük elő a polentát kb. 25 percen keresztül, kb. 180 °C-on.
  4. Amíg sül a polenta, addig egy tálba tegyük bele a krémes állagú mozzarellát (én reszeltem mellé kemény mozzarellát is), sózzuk egy picit, és keverjünk hozzá 100 gramm joghurtot. Az elősütött polentán kenjük szét a krémes állagú mozzarellánkat, és tegyük vissza a sütőbe a tepsit, amíg megpirul a sajt. Hidegen és melegen is nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 429
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos málé, mozzarellás kukoricamálé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
kukoricadara 300 g
víz 600 g
teavaj 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 2 db
joghurt 300 g
mozzarella 160 g