Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett zöldfűszeres polenta

Grillezett zöldfűszeres polenta
Grillezett zöldfűszeres polenta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebédre fügével tűzdelt fűszeres tarjából készült grillnyársat készítettem, és ez volt hozzá a köret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a leveskockát, egy csipet sót adunk még hozzá, majd folyamatos habverővel való keverés mellett lassan beleöntjük a kukoricadarát.
  2. 10 perc folyamatos keverés mellett megfőzzük, egy kanál vajat elkeverünk benne, majd kivajazott tepsibe öntjük.
  3. Megszórjuk friss kakukkfű és rozmaring levelekkel, kevéske vajat csipegetünk a tetejére.
  4. 180 fokos sütőben grill alatt 5-6 perc alatt megsütjük.
  5. Húsok mellé finom köret.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32x25 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 321
elküldve: 6
receptkönyvben: 171
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

polenta, kakukkfüves-rozmaringos polenta, kukoricadara grillezve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemiandi
kemiandi Fri, 2017-09-15 15:35

Kedves Évi néni!

Elkészíthető egy nappal előre? Melegíthető? Vagy veszít akkor az ízélményből?
Köszönöm a válaszod előre is. Üdvözlettel: kemiandi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2017-09-15 17:16

Kedves Andi!

Igazság szerint frissen a legélvezetesebb, de szerintem, ha már megfőzted előző nap, de aznap frissen sütöd, teljesen rendben lesz. :-)

klaukara
klaukara / klaukara Mon, 2013-07-22 14:50

Én ratatouille-jal készítettem, nagyon jól illenek egymáshoz. A kakukkfű nagyon jó ízt ad mindkettőnek.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-22 16:55

Hű de jó ötlet, köszönöm. Már fel is írom a listámra és én is kipróbálom. Üdv: Évi néni

taranikó
taranikó Thu, 2013-05-02 16:22

Mi most ettünk először polentát. Mivel indiai húshoz volt, így a zöldfűszerek helyett indiai fűszereket tettem bele. Mindenkinek ízlett a családban, úgyhogy köszönöm a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-03 18:28

Én köszönöm, hogy ezt választottad. Én még kisgyermek koromban kóstoltam meg a nagynénéménél és azonnal szerelmese lettem. Viszonylag gyakran készítem, de nem tudom megunni. Még ez nem jutott eszembe, hogy indiai étel mellé tálaljam, de remek ötletnek tartom és ki is fogom próbálni. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-01-25 16:41

Imádom a polentát. Annyiféleképpen lehet elkészíteni. Mit tudtak ezen megunni a régi öregek, nem értem. Üdv: Évi néni

235
kukoricadara 160 g
víz 8 dl
leveskocka 1 db
1 csipet
vaj 2 ek
kakukkfű 3 szál
rozmaring 2 szál
vaj 1 ek