Nosalty Logó

Sült csirkemáj tejszínes parajlevéllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkemáj tejszínes parajlevéllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A parajhoz

Összesen 369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A parajhoz

Összesen 738 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A parajhoz

Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2562 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4113 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    8784 micro
Összesen 369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    712 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1202 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5125 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    8226 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    17568 micro
Összesen 738 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A parajhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A májakat és a szíveket megtisztítjuk, a szíveket félbevágjuk.
  2. Forró olajban 1-1 percig a májak és a szívek mindkét oldalát nagy lángon megpirítjuk, borsozzuk, sózzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük.
  3. Kis lángon 10 percig hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Majd levesszük a fedőt, addigraelfőa víz, az olajon pirítsuk barnára a májak és szívek mindkét oldalát.
  4. A fagyasztott parajlevelet felengedés nélkül olajozott serpenyőbe tesszük, hozzáöntünk 1 dl vizet.
  5. Megvárjuk, míg a parajlevelek felengednek és a hozzáöntött víz is elfő, ekkor borsozzuk és sózzuk, majd finomra reszeljük kis lyukú reszelőn a fokhagymát.
  6. Összepirítjuk őket kb. 2 perc alatt. Hozzáöntjük a tejszínt, és hozzákanalazzuk a tejfölt. Összerottyantjuk, és már készen is vagyunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2725
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkemájat véleményem szerint eléggé elhanyagoljuk a magyar gasztronómiában, holott nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni, és nem mellesleg nagyon magas a vas tartalma, ezért vashiányosoknak különösen ajánlott.

Hozzászólások

Hozzávalók

A májhoz

A parajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.