r
Nosalty Logó

Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával

NS
Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

547
Kalória
27.3g
Fehérje
68.3g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
233.7g
Víz
440.1g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4131 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3757.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16593 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3016 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16523 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3666 micro
Összesen 2189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájakat grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal, majorannával mindkét oldalukon befűszerezzük.
  2. Teflonserpenyőben az olívaolajra helyezzük.
  3. A három fürt szőlőt leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, ráöntjük a májra, és meglocsoljuk a borral.
  4. 15 percnyi közepes lángon való párolás után rátesszük a tejfölt, és még 2 percig főzzük.
  5. A kukoricadarát egy lábosban 3 x annyi vízzel feltesszük főni, mint a dara.
  6. Sózzuk ízlés szerint (kb. 3 csipettel), és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (10 perc kb.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Szüretkor az ember mindig degeszre eszi már magát a szőlőből, és a maradékot vétek lenne kidobni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...