r
Nosalty Logó

Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4131 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3757.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16593 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3016 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16523 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3666 micro
Összesen 2189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájakat grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal, majorannával mindkét oldalukon befűszerezzük.
  2. Teflonserpenyőben az olívaolajra helyezzük.
  3. A három fürt szőlőt leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, ráöntjük a májra, és meglocsoljuk a borral.
  4. 15 percnyi közepes lángon való párolás után rátesszük a tejfölt, és még 2 percig főzzük.
  5. A kukoricadarát egy lábosban 3 x annyi vízzel feltesszük főni, mint a dara.
  6. Sózzuk ízlés szerint (kb. 3 csipettel), és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (10 perc kb.)
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3412
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.

Ajánló

Természetesen valamilyen száraz borral kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüretkor az ember mindig degeszre eszi már magát a szőlőből, és a maradékot vétek lenne kidobni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek