Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros májragu

Magyaros májragu
Magyaros májragu
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a családból csak én szeretem a májat, ezért abból minimális adagot szoktam csinálni, nagy meglepetésemre, amikor ezt az ételt először elkészítettem nekem alig jutott, mert hirtelen mindenki megszerette a májat! Nagyon fincsi!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Attól, hogy az elején belekerül a só és kemény lesz a máj nem kell félni, én mindig így csinálom, és még soha nem lett kemény, a máj puhasága szerintem a sütési-főzési módszeren alapul, a lényeg, hogy lassú tűzön készüljön

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat hosszában félbevágjuk, és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Olajon üvegesre sütjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával pörkölt alapot készítünk, beletesszük a babérlevelet, és ízlés szerint a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, majd kb 2 dl vízzel félkészre pároljuk, addig a májat felkockázzuk.
  4. Ha a paprika már majdnem kész, hozzáadjuk a májat, és lassú tűzön fedő alatt készre pároljuk.
  5. Ízlés szerint tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

pnóri

Mióta szakács: 2011.10.30.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós máj, magyaros máj, sertésmáj magyarosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

321
sertésmáj 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
piros kaliforniai paprika 5 közepes db
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
víz 2 dl