r
Nosalty Logó

Holland máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Holland máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 845 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3377 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13364 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 845 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    524 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    3482 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53487 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    213 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1856 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53457 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3377 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat egészben leöblítjük, megtörölgetjük, és féltenyérnyi vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát forró zsírban megsütjük. A megsült májakat egy lapos jénaitálba rendezzük.
  3. A forgatásból megmaradt lisztet vajjal habzásig hevítjük, langyos tejjel felöntjük, és a tejszínt hozzáadva simára kevergetve sűrűre főzzük.
  4. Beledobjuk a reszelt sajtot, reszelt vöröshagymát, és fűszerezzük, megkeverjük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. A sajtos mártást vastagon a máj szeletekre kenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6902
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Holland máj
Marcsisef 217 recept

A máj azon felül, hogy nagyon finom, a tudományos ismeretek szerint jelentős D vitamin forrás is.

Hozzászólások

Marti48

Kedves Marcsisef, tetszik ez a recepted, köszönettel eltettem. Üdv: Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek