Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével

Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével
Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kissé száraz és karakteres ízű sült csirkemáj harmonikus kísérője az almaszósz és a zellergumóval megbolondított krumplipüré. (A csirkemáj helyett természetesen kacsa- és libamájjal is készíthetjük.) Aki még nem kóstolta ezt a párosítást, annak bátran tudom ajánlani.

hozzávalók / 4 adag

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A püréhez a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, áttörjük a zelleres krumplit, vajjal és tejjel összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
  3. Az almaszószhoz az almákat meghámozzuk, szeletekre, majd kis cikkekre vágjuk, amelyeket a vajon elkezdjük párolni.
  4. 5 perc párolás után megszórjuk keményítővel, felöntjük húslevessel és 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral és ciromlével.
  5. Ezután mérsékelt tűzön 20-25 percig főzzük, és végül ízlés szerint 2-4 ek tejfölt keverünk hozzá.
  6. A szárazra törölt csirkemájakat bő zsírban 4-5 perc alatt kisütjük, úgy, hogy ne legyen kemény. Sütés után sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 862
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemáj zelleres krumplipürével és almaszósszal, almás-zelleres csirkemáj, zsírban sült máj burgonyapürével és almaszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kathleen
kathleen Tue, 2011-12-27 21:32

Az almaszószt készítettem el babának, egy pici fahéjjal és 1-2 szem szegfűszeggel. Köszönöm a receptet, az egész családnak is el fogom készíteni.

Krisztia
Krisztia Wed, 2011-10-19 07:52

Most készült el, isteni lett. Annyit módosítottam, hogy bor helyett víz került bele, (mert nincs itthon borom) de így is remek lett. Köszönöm a receptet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-28 13:29

Elkészítettem, nagyon finom, bár a zellert kihagytam a püréből, mert a családom nem kedveli! Helyette őrőlt szerecsendióval ízesítettem!

818
csirkemáj 70 dkg
mangalica zsír 3 ek
burgonya 1 kg
zeller 1 kis db
vaj 5 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint
alma 3 nagy db
vaj 5 dkg
alaplé 0.5 l
burgonyakeményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
víz 1.5 dl
tejföl 3 ek