r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 3278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5943 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2056.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    23851 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    116 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4270 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23774 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 3278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A püréhez a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, áttörjük a zelleres krumplit, vajjal és tejjel összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
  3. Az almaszószhoz az almákat meghámozzuk, szeletekre, majd kis cikkekre vágjuk, amelyeket a vajon elkezdjük párolni.
  4. 5 perc párolás után megszórjuk keményítővel, felöntjük húslevessel és 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral és ciromlével.
  5. Ezután mérsékelt tűzön 20-25 percig főzzük, és végül ízlés szerint 2-4 ek tejfölt keverünk hozzá.
  6. A szárazra törölt csirkemájakat bő zsírban 4-5 perc alatt kisütjük, úgy, hogy ne legyen kemény. Sütés után sózzuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11232
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kissé száraz és karakteres ízű sült csirkemáj harmonikus kísérője az almaszósz és a zellergumóval megbolondított krumplipüré. (A csirkemáj helyett természetesen kacsa- és libamájjal is készíthetjük.) Aki még nem kóstolta ezt a párosítást, annak bátran tudom ajánlani.

Hozzávalók

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?