Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb krumlipürével

Sült csirkecomb krumlipürével
Sült csirkecomb krumlipürével
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi családi recept, nagyon szeretjük, mert viszonylag gyorsan elkészíthető és laktató, de nem utolsó sorban nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk (tokok, pihék stb), alaposan átöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk.
  2. A comboknál az inakat elvágjuk a porcoknál (ezt csak azért, mert így sütés után gusztusosabb).
  3. A fűszereket összekeverjük egy tálba, és a combokat alaposan bedörzsöljük vele.
  4. Előveszünk egy méretes tepsit és belefektetjük a combokat, a tetejére rárakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, cikkre vágott paradicsomot, és szintén cikkekre vágott paprikát, továbbá a fokhagymagerezdeket héjastól.
  5. Ezt követően 4-5 ek kacsazsírt rakunk a tetejére, és elmorzsolunk rajta egy húsleveskockát.
  6. Lefedjük alufóliával jó szorosan, és 250 fokra felmelegített sütőben 45 percig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
  7. Amikor a hús már puha, levesszük róla a fóliát és visszatesszük a sütőbe 220 fokra, kb 35 percre, de legalább addig, míg szép piros nem lesz és vissza nem sült a zsírjára.
  8. Félúton szedjük le róla a paprikát, vöröshagymát, paradicsomot, mert csak meg fog égni.
  9. Időnként locsolgassuk a szaftjával.
  10. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük.
  11. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 549
elküldve: 5
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb krumplipürével és kovászos uborkával, sült combok, csirkecombok krumplipürével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-07 13:50

Szeretem az ilyen ételfotókat, mert nincs egy pálmafa a közepén díszítésként! Gratula, nálunk is hasonlóan készül.

Misi apa
Misi apa / Misi apa Wed, 2012-11-07 18:04

Kedves Sancho!
Köszönöm a gratulációt de valójába úgyvagyok ezzel,hogy a képen az szerepeljen ami a receptben megvan írva, mert különben a többi sallang csak eltereli a figyelmet a lényegről.

1221
csirkecomb 8 db
2 ek
majoranna 2 ek
kakukkfű 1 ek
bors 1 ek
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 2 kis fej
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 db
leveskocka 1 db
kacsazsír 4 ek
burgonya 1.5 kg
2 ek
vaj 12 dkg
tej 3 dl