adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
-
20 dkg szeder
-
0.6 dl víz
-
3 teáskanál méz
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
392
Kalória
43.4g
Fehérje
20.5g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
352.5g
Víz
156g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
A mártáshoz
Összesen
392
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
A mártáshoz
Összesen
785
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 352.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
392
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1552.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 969 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 41 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 705 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
785
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
88
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A húst kivesszük a hűtőből, hogy mire a sütésre kerül a sor szobahőmérsékletű legyen.
- A vízben és borban, vagy bor jam-ben el kezdjük puhára főzni a szedret, amit fűszerezhetünk is azonnal.
- A serpenyőt tűzforróra melegítjük, majd kevés zsiradékon kérget sütünk az előzőleg megborsozott 4-5 centisre vágott hússzeletekre.
- Elkészítjük a köretet hozzá, ami lehet krumplipüré, sült burgonya, egyszerű pirított zsemleszelet (kruton) stb.
- Előmelegített sütőbe tesszük a körbesütött bélszínt, és ott hagyjuk ízléstől függően 2-10 percig (ahogy azt a hamis steak receptemnél is írtam).
- A kissé besűrűsödött szedermártást szitán átpasszírozzuk, így eltávolítjuk a magokat.
- A húst legalább annyi ideig pihentetjük, ameddig sütjük, sózzuk, majd tálalhatunk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Borjú bélszín. Ezelőtt még soha nem ettem borjúból, csak marhából, de nem csalódtam egyáltalán. Luxus étel, de fergeteges. Aki jól átsütve szereti a sült húst, annak azt ajánlom, vegyen valami olcsóbb félét. Egyébként ezt én most hihetetlen "olcsón", 1800 forint/kiló áron tudtam beszerezni. Nem volt a legfrissebb ebből kifolyólag, de ez most nem is zavart.