r
Nosalty Logó

Stollen kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Stollen kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3033 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 270 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3033 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 270 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, leöntjük a narancs levével és a rummal, egy órát állni hagyjuk.
  2. A tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a 20 g cukrot és az élesztőt, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit felfusson.
  3. A lisztet, a fahéjat, a szegfűborsot, a szegfűszeget és a sót keverjük össze egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a felfuttatott tejet, a puha vajat és a tojásokat, majd jól dolgozzuk össze.
  4. Kelesszük a duplájára egy óra alatt.
  5. Vágjuk durvára a pisztáciát és a mandulát, a gyümölcsökből kicsit csavarjuk ki a levet, és adjuk a megkelt tésztához. Gyúrjuk át jól, hogy mindenhova kerüljenek a tésztában.
  6. Tegyük a tésztát lisztezett munkafelületre, gyúrjuk át, nyújtsuk téglalap alakúra és hagyjuk letakarva még 20 percet pihenni. Ha letelt, tegyük magunk elé úgy, hogy a rövidebb oldala legyen felénk a munkalapon.
  7. A sodrófát tegyük hosszában középre, majd finoman lapogassuk el kicsit a felét, úgy, hogy egy hullámot kapjunk. Hajtsuk vissza a vastagabbon hagyott részén, hogy megkapjuk a klasszikus, tarajos stollen formát.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, míg szép piros lesz a teteje. ha kész, kivesszük, és hűlni hagyjuk kb. 15 percig.

A szóráshoz

  1. A meleg vizet elkeverjük a cukorral, míg fel nem olvad. Átkenjük vele a kalácsunkat, majd vastagon megszórjuk a porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4980
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Ajánló

Bármilyen más kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt és magot is használhatunk bele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Híres német karácsonyi kalács, tele minden földi jóval.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.