Nosalty Logó

Steak enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Steak enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3192 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 799 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10945.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1954 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    5260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1280 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3192 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót, borsot, chilipelyhet, köményt, meg koriandert elkeverjük, és szórjuk meg a felével a falatnyi csíkokra vágott húst. Egy serpenyőben a felhevített olajon kicsit pirítsuk át, adjuk hozzá a bab meg a kukoricakonzervet, hogy az is átmelegedjen.
  2. A sűrített paradicsomot keverjük el a maradék fűszerrel, meg 2 dl vízzel. Egy mély tepsibe öntsünk 1 merőkanálnyit belőle.
  3. A húshoz szintén adjunk 1 merőkanálnyi szószt, meg a fele sajtot.
  4. A tortillákat töltsük meg, tekerjük fel, mint a palacsintát és rakjuk a tepsibe. A maradék szósszal locsoljuk meg a tetejét, végül szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 16894
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Bármilyen más maradék sült vagy főtt húst használhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk nem lehet tudni, melyik nap hányan fogunk itthon enni. Amikor ezt a steaket sütöttem csak ketten voltunk, de van olyan is, hogy betoppan még 3-5 családtag vagy ismerős. Szóval az a lényeg, hogy maradt belőle bőven másnapra, de a steak nem olyan mint a leves, hogy felmelegítem azt jól van. Ez egyébként Firenzei steakből maradt meg, ami Rozmaring&Csokoladé fantasztikus receptje.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek