Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos zabtöret

Spenótos zabtöret
Spenótos zabtöret
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap is találtam a boltban egy érdekes gabonát - zabtöret. Ránézésre hasonlít a bulgurhoz, hasonló az íze is :)

Benéztem a mélyhűtőbe, és a fagyasztott spenót ott mosolygott rám. Azonnal tudtam, hogy tökéletes kiegészítője lesz a zabnak :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Falafel vagy fasírt mellé nagyon jó köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a póréhagymát, és vágjuk fel kb 5 cm hosszú, 3-4 mm széles csíkokra (ha vöröshagymát használunk, akkor karikára vágjuk).
  2. Fonnyasszuk meg két evőkanál repceolajon (vagy amilyen zsiradékot szeretünk használni). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük meg őrölt korianderrel.
  3. Adjuk hozzá a spenótot, nem baj, ha még nem olvadt fel. Adjunk hozzá két kávéscsésze vizet, a felaprított fokhagymát és a kaprot (én fagyasztott kaprot használtam, egy nagy evőkanálnyit). Alaposan keverjük meg, és fedő alatt, takarék lángon pároljuk 5-6 percig.
  4. Adjunk hozzá 1 kávéscsészényi zabtöretet, majd még 2 kávéscsészényi vizet, majd fedjük le, és kb. 10-15 perc alatt főzzük puhára. Kevergessük meg néha, ha a zab puha, már tálalhatjuk is :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sireta

Mióta szakács: 2018.08.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zab spenóttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
póréhagyma 1 db
repceolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 kávéskanál
spenót 150 g
kapor 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
zab 80 g
víz 6 dl