r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós tészta besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Spenótos-túrós tészta besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 1064 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 3190 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 172 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.4 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7337 micro
Összesen 1064 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7093.3 g
  • Cink
    271 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2656 mg
  • Vas
    215 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22012 micro
Összesen 3190 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A spenótos tésztához

  1. A spenótot kevés olajon kiolvasztjuk, fűszerezzük ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk.
  2. A tűzről levett spenóthoz keverjük a túrót.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az előzőleg felforralt tejet.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal.
  5. A kagylótésztát megtöltjük a spenótos masszával, és a tálba fektetjük.
  6. Ha megtelt a tál, leöntjük a tésztát besamellel, óvatosan, hogy minél több szósz maradjon a tésztákban. A besamelnek teljesen el kell lepnie a tésztát.
  7. Tetejét sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15938
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Ugyanezt a szószt el lehet készíteni lasagne-nak, canellóninak, sőt, leveles tésztába is tölthetjük - mint ahogy én is tettem a maradék szósszal. Jön is nem sokára a recept.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos-túrós tészta besamel mártással
szépróza 96 recept

Ma valami spenótos tésztát akartam készíteni. Azért döntöttem az óriás kagyló mellett, mert itt csak olyan receptek vannak, amelyekben előfőzik a tésztát, holott ez szükségtelen - ahogy a lasagne-nál és a canellóninál is.

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.