r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés quiche

Kataa
Gombás-csirkés quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

754
Kalória
41.8g
Fehérje
51.9g
Szénhidrát
40.9g
Zsír
175.8g
Víz
386.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3514.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    703.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1278 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 3015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ha letelt az idő, vékonyra nyújtjuk a tésztát, belefektetjük a formába és megszurkáljuk villával.
  3. Pirítsuk meg kevés olajon a csíkokra vágott csirkemellet.
  4. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, együtt pároljuk őket tovább.
  5. Fűszerezzünk sóval, borssal és curryvel.
  6. Ha elkészült, akkor öntsük a már formába helyezett tésztára.
  7. Az elkevert tojást és tejet a töltelékre öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy újságban láttam ezt a receptet és kipróbáltam.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek