r
Nosalty Logó

Spenótos rakott lazac

NS
Spenótos rakott lazac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

460
Kalória
32g
Fehérje
30.7g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
286.7g
Víz
93.2g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5503 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    2178 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22011 micro
Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, mindeközben egy fedeles tűzálló tálat kb. 1 evőkanál olajjal kikenünk, és a pikkelyes felükkellefelé belehelyezzük a lazac szeleteket.
  2. A halat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve a sütőbe helyezzük 20-25 percre.
  3. Amíg a halat elősütjük, elkészítjük a spenótmártást. Ehhez egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olajat hevítünk, majd alacsony fokozatra téve hozzáadjuk a spenótot, és puhára fonnyasztjuk.
  4. A spenótot sózzuk, borsozzuk, fokhagymával szórjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön, ügyelve, hogy a tejszín ne forrjon fel. Közben kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük tovább. Amikor elkészült, hagyjuk a lekapcsolt főzőlapon.
  5. Közben a porból elkészítjük a burgonyapürét, amíg egy sima, krémes masszát nem kapunk. Inkább kicsit sűrű legyen, mintsem híg.
  6. Amikor a hal elkészült, kivesszük a sütőből, óvatosan lehúzzuk a bőrét, feldaraboljuk, majd szétterítjük a darabokat az edényben úgy, hogy az egészet egyenletesen beborítsa.
  7. A spenótot egyenletesen eloszlatjuk a halon.
  8. A krumplipürét egyenletesen eloszlatjuk a spenóton, és a tetején kis csúcsokat formázunk.
  9. Az egészet visszatesszük a sütőbe (ezúttal fedél nélkül)kb. 20 percre. Opcionálisan a második 10 percre grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Addig sütjük, amíg a tetején lévő csúcsok szépen meg nem pirulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x5

Ez egy tradicionális angol főétel, amelyet korábban sokszor ettem étteremben, és nagyon megszerettem. Aztán egy nap gondoltam egyet, és úgy döntöttem, megpróbálom otthon elkészíteni. Íme az eredmény. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek