Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-fetás pizza olajbogyóval

Aszalt paradicsomos-fetás pizza olajbogyóval
Aszalt paradicsomos-fetás pizza olajbogyóval
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és mégsem teljesen mindennapi vacsira vágytunk. Ezeket a hozzávalókat találtam itthon. Igazán mennyei pizza sült ki belőle. A pizzatészta Jamie Oliver receptje alapján készült... Nagyon gyorsan elfogyott! Még az én rettentő válogatós kisfiam is levegővétel nélkül tömte magába!!!

hozzávalók / 3 adag

Pizzatészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzatészta

  1. Az élesztőt a cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a búzadarával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  3. Összegyúrjuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk (ezalatt összekészítjük a feltétet).

Feltét

  1. A sűrített paradicsomot összekeverjük az evőkanál vízzel, a cukorral és a bazsalikommal, oregánóval.
  2. Az aszalt paradicsomot és a feta sajtot felkockázzuk, az olajbogyókat kettévágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Összeállítás

  1. A pizzatésztát kézzel kinyomkodjuk, kihúzkodjuk (én nem szoktam deszkával és nyújtófával bajlódni), amíg a kívánt méretet és formát el nem érjük. Én gáztepsibe raktam, és kör formára húzkodtam.
  2. Kiolajozott tepsibe helyezzük.
  3. Tetejét megkenjük az elkészített paradicsomszósszal, és elhelyezzük rajta a hozzávalókat.
  4. Végül megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (amikor szép pirosra sül a sajt a tetején és a tészta széle is megpirul) készre sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CKatika

Mióta szakács: 2014.10.27.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-olajbogyós pizza, szárított paradicsomos pizza, paradicsomos feta sajtos pizza olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
instant élesztő 1 tasak
cukor 0.5 teáskanál
víz 1.5 dl
finomliszt 20 dkg
búzadara 50 g
0.5 teáskanál
sűrített paradicsom 80 g
víz 1 ek
cukor 1 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
szárított paradicsom 12 dkg
feta sajt 5 dkg
olajbogyó 5 dkg
trappista sajt 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg