Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Katharosz konyhájából

Pizza Katharosz konyhájából
Pizza Katharosz konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég gyakran fordul elő nálunk, mivel a Fiam egyik nagy kedvencéről van szó.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A paradicsomos alaphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, a cukorral és a vízzel felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, és bedagasztjuk, kétszer kelesztjük.
  2. Mártás: az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a fűszereket, kicsit összefőzzük (sűrűre), néha megkeverjük, nehogy leégjen az alja.
  3. A megkelt tésztával kibélelünk egy olajjal kikent pizzasütő formát (az enyém átmérője 36 cm), rákenjük a paradicsomos alapot úgy, hogy a szélén kb két ujjnyi szabadon maradjon, ezt olajjal kenjük le.
  4. Ezután ízlés szerinti feltéttel megpakoljuk, sütés forró sütőben kb. 15-18 perc alatt.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 36 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tetszőleges feltétű pizza, pizza, paradicsomos pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1003
finomliszt 40 dkg
élesztő 4 dkg
olívaolaj 4 ek
4 kk
oregánó 1 csipet
víz 1.5 dl
kockacukor 1 db
konzerv paradicsom 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
cukor 1 teáskanál
bors 1 csipet
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek