Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-paradicsomos rakott krumpli

Spenótos-paradicsomos rakott krumpli
Spenótos-paradicsomos rakott krumpli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg spenótos lasagnét szerettem volna készíteni, Párom megkért, hogy a tésztát helyettesítsem krumplival. Így nekem megvolt az érzet, hogy rakott krumplit eszem, neki pedig nem volt bűntudata, hogy tésztát eszik... win-win szituáció. Bár a kép nem adja vissza, milyen jó lett, Párom repetát kért belőle, ami nem túl gyakori ennyire "túlzöldséges" ételeknél.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 2 fej vöröshagyma, szeletekre vágva
  • 4 nagy marék spenót (nem tudom, súlyra mennyi, kertben szedtem)
  • 5 aszalt paradicsom
  • 15 dkg tetszőleges sonka (én most pl. karajt használtam)
  • só, bors, fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 nagy tejföl
  • 6 nagy krumpli
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd rászórjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a sonkát. Mikor ezek is megpirultak, rászórjuk a spenótot, és megfűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Hagyjuk kicsit összeesni a spenótot, és ráöntjük a tejszínt, illetve a nagy tejföl felét. (Próbáltam ezt a szószt nem elkóstolgatni, nem nagyon sikerült.:))
  2. A krumplit időközben megfőzzük sós vízben, meghámozzuk, és felszeleteljük kb. fél centis karikákra. A paradicsomot is megmossuk és felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A maradék tejfölt vízzel hígítjuk, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk.
  3. Ezt követően előmelegítjük a sütőt, és nekiállunk összepakolni a rakott krumplit. Egy mélyebb tepsit kikenünk olívaolajjal, lerakunk egy réteg krumplit. Erre jön egy adag ragu, arra egy réteg paradicsom, amit a fűszeres tejföl zár le. Ezt addig rétegezzük, míg van krumpli, illetve tejföl. (A tetejére nekem tejföl és reszelt mozzarella került.) Kb. 20 percet rotyog az előmelegített sütőben.
  4. Javaslat: ha nagyon megpúpozzuk a tepsit, tegyük bele egy nagyobba, amiben víz van, így toljuk be a sütőbe. Ezzel megakadályozzuk, hogy a sütőből kapargassuk ki a kifolyt tejfölös levet... ez hosszú évek tapasztalata.;)
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 674
elküldve: 4
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-paradicsomos rakott krumpli, rakott burgonya spenóttal, tejszínes-spenótos rakott krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 09:13

Különlegesnek találtam ezt a receptet, de pozitívan csalódtam. Finom volt, elfogyott!

Survivor
Survivor Wed, 2014-04-30 13:13

Elkészítettem! Isteni finom lett! Köszönöm a receptet! :-)

Nayala
Nayala Wed, 2013-11-06 16:34

Nem tudom miért nem csinálta még meg senki ezt a receptet, és hogy miért nincs itt millió hozzászólás... fura... O.o
Lényeg a lényeg, isteni lett, és ez az a recept amit rögtön el is mentettem a kedvenceim közé. :)
Köszönöm hogy megosztottad! ^^

alabella
A'la Bella / alabella Thu, 2013-11-07 18:34

Koszonom, nagyon aranyos vagy, es orulok, hogy izlett! Pedig ez egy nagyon kiserleti recept volt, de nalunk is bevalt!