r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-paradicsomos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2374 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8638 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1716.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    6950 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    34550 micro
  • Lut-zea
    10147 micro
Összesen 2374 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1398 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd rászórjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a sonkát. Mikor ezek is megpirultak, rászórjuk a spenótot, és megfűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Hagyjuk kicsit összeesni a spenótot, és ráöntjük a tejszínt, illetve a nagy tejföl felét. (Próbáltam ezt a szószt nem elkóstolgatni, nem nagyon sikerült.:))
  2. A krumplit időközben megfőzzük sós vízben, meghámozzuk, és felszeleteljük kb. fél centis karikákra. A paradicsomot is megmossuk és felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A maradék tejfölt vízzel hígítjuk, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk.
  3. Ezt követően előmelegítjük a sütőt, és nekiállunk összepakolni a rakott krumplit. Egy mélyebb tepsit kikenünk olívaolajjal, lerakunk egy réteg krumplit. Erre jön egy adag ragu, arra egy réteg paradicsom, amit a fűszeres tejföl zár le. Ezt addig rétegezzük, míg van krumpli, illetve tejföl. (A tetejére nekem tejföl és reszelt mozzarella került.) Kb. 20 percet rotyog az előmelegített sütőben.
  4. Javaslat: ha nagyon megpúpozzuk a tepsit, tegyük bele egy nagyobba, amiben víz van, így toljuk be a sütőbe. Ezzel megakadályozzuk, hogy a sütőből kapargassuk ki a kifolyt tejfölös levet... ez hosszú évek tapasztalata.;)
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1953
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg spenótos lasagnét szerettem volna készíteni, Párom megkért, hogy a tésztát helyettesítsem krumplival. Így nekem megvolt az érzet, hogy rakott krumplit eszem, neki pedig nem volt bűntudata, hogy tésztát eszik... win-win szituáció. Bár a kép nem adja vissza, milyen jó lett, Párom repetát kért belőle, ami nem túl gyakori ennyire "túlzöldséges" ételeknél.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek