r
Nosalty Logó

Francia rakott burgonya Csillától

Salamon Csilla
Francia rakott burgonya Csillától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

969
Kalória
38.6g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
66g
Zsír
306.6g
Víz
417.1g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    306.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8858.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1782 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    4851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 3878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
  3. Egy tepsibe tesszük a burgonyát, tojásokat és a hagymás kolbászt.
  4. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.
  5. Hozzákeverjük a mártást a krumplihoz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kukachoz szeletelt uborkát és paradicsomot használtam fel. Szemei és a szája olívabogyó.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek