Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia rakott burgonya Csillától

Francia rakott burgonya Csillától
Francia rakott burgonya Csillától
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kukachoz szeletelt uborkát és paradicsomot használtam fel. Szemei és a szája olívabogyó.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
  3. Egy tepsibe tesszük a burgonyát, tojásokat és a hagymás kolbászt.
  4. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.
  5. Hozzákeverjük a mártást a krumplihoz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 739
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli, rakott burgonya, francia rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

968
burgonya 1 kg
tojás 7 db
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
vaj 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg