Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-krinolinos rakott krumpli

Sajtos-krinolinos rakott krumpli
Sajtos-krinolinos rakott krumpli
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom egytálétel, igazából frissen a legjobb. Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam, de azóta is szívesen készítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és olajban kisütjük, a krinolint szintén karikára vágjuk és egy kicsit elősütjük.
  2. Közben a tejfölt elkeverjük a 2 nyers tojással, a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy tepsiformájú hőálló tálat vékonyan kivajazunk és befedjük a baconnal, majd erre egy sor sült krumpi, rá egy sor elősütött krinolin, erre karikára vágott főtt tojás (2 db), a masszából egy adaggal befedjük, a következő sort ugyanígy készítjük el és a maradék masszával befedjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  5. Savanyúsággal kínáljuk (a bacon nélkül is nagyon finom).
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 421
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tojásos rakott krumpli, rakott krumpli másképp, krinolinnal-tojással rakott burgonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1343
krinolin 25 dkg
főtt tojás 4 db
tojás 2 db
tejföl 4.5 dl
főzőtejszín 1 dl
sajt 25 dkg
bacon 5 szelet
burgonya 6 közepes db
napraforgó olaj 2 dl
vaj 1 ek