Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-mascarponés tészta

Spenótos-mascarponés tészta
Spenótos-mascarponés tészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hihetetlenül egyszerű, de annál sokkal, de sokkal finomabb "gyors-kaja". Csak ajánlani tudom! :-)

hozzávalók / 2 adag

  • 200 g széles metélt tészta
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 200 g fagyasztott leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só 
  • fekete bors
  • 1 chili paprika (hosszabb fajta)
  • 25 g fenyőmag
  • 160 g mascarpone
  • 100 ml tejszín
  • 30-40 g parmezán sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvadt spenótot az olívaolajban megforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, néhány perc alatt összemelegítjük. Ízesítjük sóval, borssal, és az apróra vágott chilivel.
  2. Ezalatt kifőzzük enyhén sós vízben a tésztát, és leszűrjük, de pár evőkanálnyit hagyjunk a kifőzőlevéből rajta. Forrón tartjuk!
  3. A fenyőmagot zsiradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk.
  4. A mascarponét és a tejszínt hozzáadjuk a spenótkrémhez, jól átforrósítjuk.
  5. A tésztát beleöntjük, lazán átforgatjuk a szószban, azonnal tányérokra szedjük, megszórjuk a fenyőmaggal, a frissen reszelt parmezánnal, és tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 35 309
elküldve: 12
receptkönyvben: 391
elkészítve: 22/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-mascarponés metélt, fenyőmagos-spenótos tészta, spenótos tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Mon, 2014-07-28 11:38

Kedves Vicikó!

Nagyon tetszik a recept! A fenyőmagot mivel tudnám helyettesíteni? Nem tudom beszerezni a környékünkön.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2014-07-28 17:51

Kedves Lilidzso!

Szerintem pár szem dió is megteszi, azt is zsiradék nélkül kicsit meg kell pirítani, majd apróbb darabokra törni.
De el is hagyható, akkor sem történik semmi.

Üdv:-) Vici