Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-mascarponés tészta

Spenótos-mascarponés tészta
Spenótos-mascarponés tészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hihetetlenül egyszerű, de annál sokkal, de sokkal finomabb "gyors-kaja". Csak ajánlani tudom! :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvadt spenótot az olívaolajban megforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, néhány perc alatt összemelegítjük. Ízesítjük sóval, borssal, és az apróra vágott chilivel.
  2. Ezalatt kifőzzük enyhén sós vízben a tésztát, és leszűrjük, de pár evőkanálnyit hagyjunk a kifőzőlevéből rajta. Forrón tartjuk!
  3. A fenyőmagot zsiradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk.
  4. A mascarponét és a tejszínt hozzáadjuk a spenótkrémhez, jól átforrósítjuk.
  5. A tésztát beleöntjük, lazán átforgatjuk a szószban, azonnal tányérokra szedjük, megszórjuk a fenyőmaggal, a frissen reszelt parmezánnal, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 692
elküldve: 12
receptkönyvben: 407
elkészítve: 24/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-mascarponés metélt, fenyőmagos-spenótos tészta, spenótos tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Mon, 2014-07-28 11:38

Kedves Vicikó!

Nagyon tetszik a recept! A fenyőmagot mivel tudnám helyettesíteni? Nem tudom beszerezni a környékünkön.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2014-07-28 17:51

Kedves Lilidzso!

Szerintem pár szem dió is megteszi, azt is zsiradék nélkül kicsit meg kell pirítani, majd apróbb darabokra törni.
De el is hagyható, akkor sem történik semmi.

Üdv:-) Vici

1119
tészta 20 dkg
olívaolaj 5 ek
spenót 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
chili 1 db
fenyőmag 25 g
mascarpone 16 dkg
főzőtejszín 100 ml
parmezán sajt 4 dkg