Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos pite

Lazacos pite
Lazacos pite
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet így szól... Találtam a fagyasztóban egy kis lazacot, s egy takarítós szombat délelőtt után összedobtam egy gyors ebédet belőle.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

ajánlat

Ajánlom könnyű gyors ebédre vagy vendégváráshoz lazac rajongóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet a vajjal és a sóval villával összemorzsoljuk. Hozzáadunk annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A lazacot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk meglocsoljuk fél citrom levével. Vajban, serpenyőben megsütjük, mindkét oldalán 5 percig.
  2. A tejfölt összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a kaporral. Sóval, őrölt borssal és a maradék citromlével ízesítjük.
  3. A megsült lazacot nagyobb darabokra törjük, és óvatosan a krémhez adjuk.
  4. A tésztával kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, 15 percig elősütjük. Ráöntjük a lazacos keveréket, és még 20 percig készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 323
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halas pite, lazacos sós pite, tejfölös lazacos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

551
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
1 késhegynyi
víz 2 evőkanál
lazac 30 dkg
tejföl 4 ek
tojás 1 db
kapor 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
citromlé 1 citromból nyert