r
Nosalty Logó

Epres lasagne 3. - túrókrémes

Éva-Anyóca
Epres lasagne 3. - túrókrémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A tetejére

1614
Kalória
52.3g
Fehérje
198.9g
Szénhidrát
69.2g
Zsír
391.9g
Víz
222.4g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
104.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 6449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.7 g
  • Cink
    490 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    380 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    48 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9150.9 g
  • Cink
    1961 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    1521 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3006 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    67 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795.6 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    192 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 6449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A tepsit kivajazzuk.
  2. A tálban a túrót áttörjük, teszünk bele sót, tejfölt, reszelt citromhéjat, cukrot, vaníliás cukrot, mézkaramellt, jól átkeverjük, majd a mosott, csumázott, kis kockákra vágott epret keverjük bele nagyon óvatosan.
  3. A tepsibe teszünk egy sor tésztát, rá egy sor eperdarabos túrókrémet. Rá még egy sor tészta, majd az eperdarabos túrókrém, és így tovább... A legtetején az eperdarabos túrókrém legyen.
  4. Ráöntjük a tejszíneket, hogy mindenütt jól ellepje.
  5. A legtetejére a 2-3 ek mézkaramellt csurgatjuk.
  6. Lefedjük alufóliával, középső rácson az előmelegített sütőben 150-160 fokon sütjük kb. 40-45 percig, majd még 15 percig kb. 170 fokon, és tálaljuk, de előtte nézzük meg, tényleg mindenütt átfőtt-e a tészta.
  7. Tálaljuk nagy kockákra vágva, és friss eperszemekkel díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Eperszezon van. A lasagne-t nagyon szeretjük, de még nem készítettem, csak mostanában, de az húsos változat volt, és mivel sikerült, gondoltam, érdemes édes formában is próbálkozni, amit egyszer a TV-ben, a Vacsoracsata c. műsorban láttam, Szolnoki Tibor művész úr alkotása volt. Nagyon megragadott, miért is ne lehetne egy lasagne édes? S nagyon finom lett, máskor is elkészítem. Ebből egy falat se maradt...:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek