r
Nosalty Logó

Spenótos hústekercs tojással

Krityó
Spenótos hústekercs tojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

433
Kalória
42.5g
Fehérje
3.8g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
247.9g
Víz
364.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1735 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4759 micro
Összesen 433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2152 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    991.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    703 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19036 micro
Összesen 1735 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, és fűszerezzük. A gombát megpucojuk, vékony szeletekre vágjuk, a spenótleveleket megmossuk.
  2. A gombát egy kevés olajon megpirítjuk, majd a levét elpároljuk. Minden hússzeletre ráterítünk annyi (3-4) spenótlevelet, hogy befedje, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fokhagyma-granulátummal, a gombát elosztjuk hatfelé, és azt is szétoszlatjuk a rajta.
  3. Ezután felgöngyöljük, és belerakjuk egy kisebb tepsibe vagy hőálló tálba (amit pont kitölt), kevés vizet és olajat öntünk alá, lefedjük fóliával, és - előmelegített sütőben - 1 órán keresztül sütjük így. Ha letelt az 1 óra (és a hús is megpuhult), levesszük a fóliát, kicsit megpirítjuk a húst, majd ráverjük a tojásokat, és rásütjük a göngyölegekre.
  4. Tálaláskor szórjuk meg egy kis aprított metélőhagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept szintén anyósomnak köszönhető, mert tőle kaptam a spenótlevelet... abból indult ki az egész. A spenót tojással sosem lehet rossz, pláne, ha még hús is van hozzá :P.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...