Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbókrémleves

Kelbimbókrémleves
Kelbimbókrémleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mélyhűtőnkben egy ideje figyelt egy zacskó kelbimbó. A Príma Konyha szeptemberi számában pedig ráakadtam egy kelbimbóleves receptre. Egy kicsit változtattam rajta. Érdemes kiróbálni. Amióta találtam bio leveskockát, azóta nyugodt szívvel készítem ezzel az alaplevek nagy részét.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült bacon szalonna illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót a csirke alaplében puhára főzzük. Egy pár szemet kiszedünk a tálaláshoz.
  2. Botmixerrel pépesítjük.
  3. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és a leveshez adjuk. Felforraljuk.
  4. Borssal fűszerezzük. Ha kell, még utánasózzuk.
  5. A reszelt sajtot belekeverjük, a tűzről lehúzzuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 26 242
elküldve: 3
receptkönyvben: 141
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves kelbimbóból, kelbimbó-krémleves füstölt sajttal, füstölt sajtos kelbimbó-krémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-30 10:13

Kwedves Móni!Nagyon köszi a kedves és gyors választ!!!Azzal már én is próbálkozni merek.A másik az brrrr.....félelmetes volt.Le is tettem róla,ennek örülök.Szép napot:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-29 21:07

Kiki!É n is nézegettem az újságban azt a receptet, és a te változatod is klassz.
Azt már az olvasáskor tudtam, hogy meg fogom főzni.Azt a tippet viszont megadhatnád, hogy mi az a levesízesítő kocka, amit nyugodt szívvel használsz???Köszi szépen a változtatást is, és a válaszodat is. Éva-Anyóca

vargamóni
Vargamóni / vargamóni Mon, 2010-08-30 08:45

Szia!

Én a DM-ben szoktam venni, van húsleves és zöldségleves kocka is. Kizárólag fűszereket tartalmaz. A müzlik, reform élelmiszerek környékén keresd.
Móni

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-08-30 06:49

Szia! A Cora áruházban szoktam venni, külön van egy egyészséges életmód sor és ott van különböző BIO leveskocka , hozzáadott ízfokozót nem tartalmaz. Német gyártmány, nagyon finom. (Natur Campagnie). Most már lehet kapni Vegeta Naturella ételizesítőt is, (ez is glutamát mentes).
üdv kiki

350
kelbimbó 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
füstölt sajt 15 dkg
csirke alaplé 1 l