Nosalty Logó

Spenótfelfújt Enikő konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Spenótfelfújt Enikő konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 448 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1787 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4058 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8908 micro
Összesen 448 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35631 micro
Összesen 1787 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2529 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre dinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a fagyos spenótot is, és addig pároljuk, amíg megpuhul.
  2. A tejet összekeverjük a tejszínnel, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet, és a spenóthoz adjuk. Kevergetjük egy pár rottyanás erejéig. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval.
  3. Végül hozzáadjuk a krémtúrót is, és lassú tűzön 2-3 percig kavargatjuk, és mehet bele a reszelt sajt fele és 1 tojás. Alaposan összekeverjük.
  4. Vajjal kikent hőálló tálba simítjuk a spenótot, rászórjuk a maradék sajtot, és ráütjük a tojást.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük (vagy amíg szépen megpirul a sajt rajta, és megfő a tojás is).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1520
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik a spenótot, vagy akik meg akarják szerettetni azt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csutak Enikő 82 recept

Spenótfőzelék meg nem is, tükörtojás is van hozzá, meg nem is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.