Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyahab

Burgonyahab
Burgonyahab
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valamilyen különleges köretet készíteni a vacsorámhoz. Kipróbáltam a burgonyahabot (vagy burgonyafelfújt). Nagyon finom és jól is néz ki. Könnyen szeletelhető. Kifejezetten ajánlom vendég fogadásakor.

hozzávalók / 4 adag

Felfújt

Pirított hagyma

Szólj hozzá!

elkészítés

Felfújt

  1. A tört burgonyát alaposan összedolgozzuk a pálmazsírral, szerecsendióval, a tojások sárgájával és a fokhagymával.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a burgonyás keverékhez a tojások felvert habját.
  3. Előre melegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses), 30 perc alatt készre sütjük (vagy ameddig a teteje meg nem pirul).
  4. Miután a burgonya megsült, a tetejét megszórjuk a kisütött hagymákkal, és melegen tálaljuk.

Pirított hagyma

  1. A hagymákat szeletekre vágjuk, lisztben megforgatjuk, és olajon kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Egy allergiás

Mióta szakács: 2013.01.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonya felfújt, burgonya köret vendégeknek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

475
burgonya 60 dkg
pálmazsír 5 dkg
szerecsendió 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
tojás 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
rizsliszt 2 dkg
olívaolaj 1 dl