r
Nosalty Logó

Rakott hurka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Rakott hurka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3297 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9619.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    6624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 3297 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszïk a bélből kiszedett hurkát, és addig sütjük, amíg átmelegszik.
  2. Félretesszük, és a nagyobb darabokra vágot kenyeret/kiflit leforrázuk a forró húslevessel.
  3. Egy túzálló formát kikenünk olajjal/zsírral, és a kenyér/kifli felét az edény alján szétterítjük, és erre rátesszük a hurkát.
  4. Erre ráhelyezzük a másik adag kenyeret/kiflit is. A tejet, a 2 db tojást és a sót, a borsot összehabarjuk, és ráöntjük a rakott hurkára.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük sülni, amíg a tojás megköt, és szép aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Ha úgy gondoljuk, hogy száraz, megkenhetjük olajjal/zsírral.
  7. Savanyú káposztával vagy savanyú uborkával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6436
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt egy újságban olvastam, és mostanában öltünk és készítettünk hurkát, gondoltam megcsinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.