Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott hurka

Rakott hurka
Rakott hurka
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy újságban olvastam, és mostanában öltünk és készítettünk hurkát, gondoltam megcsinálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszïk a bélből kiszedett hurkát, és addig sütjük, amíg átmelegszik.
  2. Félretesszük, és a nagyobb darabokra vágot kenyeret/kiflit leforrázuk a forró húslevessel.
  3. Egy túzálló formát kikenünk olajjal/zsírral, és a kenyér/kifli felét az edény alján szétterítjük, és erre rátesszük a hurkát.
  4. Erre ráhelyezzük a másik adag kenyeret/kiflit is. A tejet, a 2 db tojást és a sót, a borsot összehabarjuk, és ráöntjük a rakott hurkára.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük sülni, amíg a tojás megköt, és szép aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Ha úgy gondoljuk, hogy száraz, megkenhetjük olajjal/zsírral.
  7. Savanyú káposztával vagy savanyú uborkával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis rakott hurka, hurka rakottas, emeletes hurka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

820
májas hurka 20 dkg
véres hurka 20 dkg
kenyér 500 g
vöröshagyma 1 nagy fej
szárnyas alaplé 3 dl
tej 1.5 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek