r
Nosalty Logó

Spenótfasírt fokhagymás kenyértallérral

Csiki Piroska
Spenótfasírt fokhagymás kenyértallérral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

507
Kalória
23.1g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
174.2g
Víz
161g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    586 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6762 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14830 micro
Összesen 507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4876.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    1758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44489 micro
Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4605 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot megfőzzük, leszűrjük, apróra vágjuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót. (Hagyunk egy keveset a sajtból a tallérokra.). A prézlit a végén adjuk hozzá attól függően, hogy mennyire csöpögtettük le a spenótot.
  2. 15-20 percig pihentetjük, majd fasírtokat formálunk, és nem túl bő olajban kisütjük. 2-3 percig fedetlen, hogy a gőz távozzon, így nem esik szét a fasírt. Majd fedő alatt mindkét felét megsütjük.
  3. Mikor megsültek, kiszedjük, a serpenyőt megkenjük fokhagymás olajjal, belerakjuk a kenyérkarikákat, 2 perc után megfordítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, hogy ráolvadjon a sajt, majd a spenóttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nálunk nem mindenki szereti a főzeléket, így teljes a siker. Tálaláskor adhatunk hozzá fokhagymás tejfölt.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek