r
Nosalty Logó

Petrezselymes tojásfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2099 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 350 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    1487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5080 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 185 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
  2. A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
  3. Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
  4. Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
  5. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 73
  • 7 napos nézettség: 397
  • Össznézettség: 496804
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Ajánló

Fogyaszthatjuk friss salátával, majonézes salátával, krumplipürével, rizzsel vagy akár főzelék mellé feltétnek is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed fasírt. Nagyszerű feltét főzelékekhez is!  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Már kétszer készítettem el, hamar elfogy és magában is nagyon finom, érdekes, hogy tényleg fasírt íze van :) Köszi a receptet!

Audrey

Kedves KatRo! Én pedig köszönöm a visszajelzést, örülök nagyon, hogy elnyerte a tetszésed. :) További jó f?z?cskézést! Audrey

chili88

Nagyon finom lett, elkeszitettem.Koszi!

Audrey

Örülök nagyon, köszönöm a visszajelzést! :)

Törölt felhasználó

Tényleg finom. Gyorsan elfogyott. Mindenki szereti nálunk. Köszi a receptet. agnes

Audrey

Köszönöm, nagyon örülök! :)

bunny17n

Köszi finom lett :)

Phaedra

Köszi! Szuper ötlet a tojásdús id?kben! Most sül - én a süt?ben pirítom és már biztos vagyok benne, hogy sikere lesz.

_gota

Nem lett száraz süt?ben sütve? Kíváncsi vagyok, jó lenne kihagyni azt a sok olajat, de a sima fasírt egyszer olyan gumiszer? lett.

Phaedra

Szia! Nem lett száraz, mert ez amúgy is elég puha anyag. A sima fasírtot is így szoktam sütni, de én kenyér helyett vízben áztatott zabpelyhet szoktam beletenni, így ez sem száraz és kicsi gombócokra szoktam szedni, kb. nagy diónyi mennyiségb?l gombócozok egy fasírtkát.

modit

Nagyon finom, köszönet a receptért!

Audrey

Én köszönöm a visszajelzést! :)

Törölt felhasználó

Ötletes!

Törölt felhasználó

Ebben tudod megsütni: http://www.kertikonyhak.hu/

martonmarta

Sziasztok!El fogom készíteni az biztos ezt az ételt,de megkérdezem: muszáj zsemlemorzsába hempergetni?Szerintem nem,de tutira szeretnék menni - köszönöm...

Audrey

Kedves martonmarta! A morzsától lesz ropogós és fasírt szer?, de szerintem anélkül is ki lehet sütni a pogácsákat. Azt javaslom róbáld ki el?ször egy darabbal és ha nem tetszik az eredmény, a többit még megforgathatod:) Hálásak lennénk ha megosztanád majd a tapasztalatod. Audrey

martonmarta

Sziasztok!Köszönöm a receptet remekül sikerült csak ez nekünk kevés, legközelebb dupla adagot kell készítenem.Nem forgattam meg zsemlemorzsában én a rendes fasírtot is így szoktam így is nagyon jó lett.

M.Kata

Köszönöm a receptet. Elkészítettem, kedves vendégeinknek nagyon ízlett, nekünk nem igazán. Valahogy száraz volt, nem tudom... Nyilván jó volt, mert nagyon gyorsan elfogyott. Ha vendégek jönnek és többfélét készítek, biztos készítek majd ilyet is megint. Még egyszer köszönöm a receptet :)

Margónagyi

javaslom azoknak, akik kerülni akarják az olajban sütést: süssék muffin süt?ben! így ki lehet kerülni a hemperget?s-morzsát is - az is kalória! Muffinban sütöm a többi fasírt-félét is (pl.: cukkinib?l)

Hasznos Virág

Nem is gondoltam, hogy ilyen fasirt is létezik, de van aki már el is készítette. Tojás mindig van de hús... az nálunk ritkán fordul el?. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Nálunk nem rántottának készül el?ször a tojás, hanem a kemény tojás húsdarálón ledarálva utána megy a kicsavart zsemle is, és még ?rölt bors is kerül bele. A többi ua.

zsofesz82

Sziasztok,kérdésem lenne,ugye nem friss zsemle kell hozzá?

Audrey

Jól tudod, fasírtokhoz nem jó a friss zsemle, ehhez sem. Én egyszer megpróbáltam és megtapasztalatam, hogy valóban nem jó. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?