r
Nosalty Logó

Spenót Bernadett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenót Bernadett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Főzelék

Köret

Összesen 383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Főzelék

Köret

Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Főzelék

Köret

Összesen 62 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1048 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26855 micro
Összesen 383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3601 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    3145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1468 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36483 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80566 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1916 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4231 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Főzelék

Köret

Elkészítés

Főzelék

  1. A gyorsfagyasztott spenótpüré zacskóját szúrjuk ki 2-3 helyen tűvel, és így olvasszuk ki egy tálban vagy a mosogatóban, így a leve közben kifolyik, de a spenót bent marad.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. Olívaolajon pirítsuk meg előbb a vöröshagymát, majd amikor az kezd üvegesedni, a fokhagymát is.
  3. 3-4 perc múlva helyezzük rá a kiolvasztott spenótpürét. Fedő alatt 5-10 percig pároljuk (ki hogy szereti, én akár nyersen is megenném).
  4. A tejszínben csomómentesen dolgozzuk el a zablisztet, majd öntsük hozzá. Fedő nélkül főzzük, hamarosan elkezd rotyogni. Nem köpköd, ha kevergetjük. Legalább 5 percig főzzük még: a kívánt sűrűségűre. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha maradt még leve, 1-2 kávéskanál útifűmaghéjjal tudjuk felszívni, nyugodtan keverjük bele, és hagyjuk állni pár percig, míg megszívja magát.

Köret

  1. A burgonyát vágjuk fel, sós vízben főzzük meg.
  2. A tojásokat a szokott módon főzzük.
  3. A kész főtt krumplira szedjük rá a főzeléket, és helyezzük rá a tojásokat.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9261
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az a helyzet, hogy világéletemben imádtam a menzaspenótot. Ha azt nem is sikerült lekoppintanom, szerencsére sikerült valami diétásabbat alkotnom, ami tökéletesen kárpótol cserébe.

Hozzászólások

Hozzávalók

Főzelék

Köret

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.