Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót sok tejjel, zsemlével, fokhagymával

Spenót sok tejjel, zsemlével, fokhagymával
Spenót sok tejjel, zsemlével, fokhagymával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha sehol nem eszem spenótot, mert számomra mindenkié túl "zöld", olyan, mintha legelnék a réten. De Anyukámét mindig imádtuk! Most már én is így főzöm a gyermekeimnek, akiknél ez rendszeresen kívánság ebéd!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket - akár száraz, akár friss - beáztatjuk kb. 1 liter tejbe. Ez is lehet akár laktózmentes, ha pl. babának készítjük.
  2. Amíg áznak, megpucolunk 2 dundibb fokhagymagerezdet, és egy viszonylag nagyobb lábasba nyomjuk, amibe már beleöntöttük az olajat. Igazából sosem mérem ki, annyit öntök, hogy a lábos alját vékonyan ellepje. Zsemleszínűre pirítjuk, majd levéve a tűzről rászórunk 2 púpos evőkanál lisztet. Ha nagyon masszaszerű lenne, olajjal hígítjuk kb. tejföl állagúra. Visszatesszük pirulni. NAGYON HAMAR LEKAPJA, ÚGYHOGY FOLYTON KEVERNI KELL!
  3. Amikor már a liszt is zsemleszínű, ismét levesszük a tűzről, és az előzőleg kiolvasztott 2 csomag spenótot beleöntjük.
  4. Ha átmelegedett, akkor beleöntjük a tejbe áztatott zsemléket, amiket előtte a kezünkkel a tejben nagyjából jól összetörtünk markolászós mozdulatokkal. Sót ízlés szerint teszünk hozzá, nekünk 1 teáskanál elég. Ehhez a mennyiséghez még 2-4 dl tejet szoktam önteni, azzal hígítom kavargatás közben a kívánt állaghoz.
  5. Folytonos kevergetés mellett amint felforrt, készen is van! A főzőlapom 9 fokozatú, a 7-est használom.
  6. Feltétként bármi jöhet, ami csak eszünkbe jut: tükörtojás, sült virsli, oldalas.... Én magában szeretem, friss zsemlével vagy kenyérrel! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 36 258
elküldve: 4
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Berber

Mióta szakács: 2014.06.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
babakonyha: baba 8-12 hónap
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótfőzelék, paraj, parajfőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
spenót 90 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
1 teáskanál
zsemle 4 db
tej 1.2 l