Nosalty Logó

Csőben sült gomba újkrumplival Zolitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Ezen a képen: Csőben sült gomba újkrumplival Zolitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4407 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4393 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet teszünk fel forrni.
  2. Alaposan megmossuk a gombákat, és a tönkjükből levágunk egy szeletet. Nem kell a héjukat lehúzni. Ez egy teljesen téves nézet a gombák tisztításáról. Óvatosan kivesszük a kalapokból a tönköket. A kalapokat enyhén besózzuk, a tönköket apróra vágjuk.
  3. Az újkrumplikat dörzsivel tisztára dörzsöljük, és beletesszük a közben már lobogó vízbe egy kis só kíséretében. Erre azért van szükség, mert a gomba sokkal hamarabb megpárolódik, mint a krumpli.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az új fokhagymákat kinyomjuk a héjukból.
  5. A vöröshagymát az olívaolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, ameddig a gomba levet nem ereszt.
  6. Belenyomjuk a kacsamájast, és egy csipet borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Szükség szerint sózhatjuk, de figyelembe kell venni, hogy a kacsamájas és a füstölt sajt is sós. Levesszük a tűzről, mert nem rántottát szeretnék sütni, és belekeverjük a tojássárgákat.
  7. Közben a krumpli félig megfőtt. Leöntjük a levét, és tésztaszűrőben lecsepegtetjük.
  8. A gombafejeket megtöltjük a kacsamájas masszával, és a kikent tepsibe tesszük a töltelékkel felfele. Mellé rakjuk a lecsöpögtetett krumplit. Az olajszóróval az egészet lespricceljük olajjal. Flancolok, mert van, de megfelel a szilikonecsettel vékonyan lekenés is.
  9. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőben pároljuk közepes lángon 20 percig.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, és levesszük óvatosan a fóliát. Megszórjuk vastagon a reszelt füstölt sajttal, és a sütőbe visszatéve,rápirítjuk. Ekkor kb. 200 fokosra állítjuk a sütőt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10322
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Ajánló

Ellentétban a diszkoszos, cserépköcsögös receptjeimmel, ez egy igazán könnyű, vegetáriánus étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Családom nagyon szereti a gombát (kivéve az idősebb unokánkat)  és az újkrumplit. Most a piacon már mindkettő elérherő áron kapható. A piac előnye még az is, hogy magam válogathatom ki a megvenni kívánt árut. A fokhagymát a saját kis fűszerkertemben termeltem. Még tavaly ősszel elduggattam a gerezdeket, amelyek tavasszal szépen kihajtottak. Elég kicsikre sikerültek, de az enyémek. Valahol olvastam az elkapart csirkemájjal töltött gombafejekről. Nem lévén friss csirkemáj - viszont tömlős kacsamájas volt a hűtőben - ezt a megoldást választottam. A csőben sütést  (miért nevezték el így ?) sűrűn használom, mert egyszerű és ízletes megoldás. Eredménye egy finom laktató, könnyen elkészíthető étel, amit csak ajánlani tudok.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon fincsinek látom. :-)) Köszi, mentettem, el fogom készíteni! Szép nyári napokat kívánok! Éva-Anyóca

Zoli

Kedves Éva! Köszönöm az elismerést. Éppen most tettem el fekete ribizli és rebarbara házasításából készült cukormentes dzsemet. Amikor a száraz dunsztból kimászik és fényképezhet? lesz felteszem a receptjét. A próbaként kivett kóstoló alapján nagyon finom lett. Jó sütés-f?zést és sok új receptet kívánok ! Zoli

Éva-Anyóca

Kedves Zoli! Nagyon ügyes vagy, hogy ebben a a h?ségben ilyen hadm?veleteket hajtasz végre! :-D Na és tutira finom lesz.:-) Várom a receptjét, remélem, majd mihamarabb ki fog kerülni, ha felraktad.:-) Nekifutásra ez a nagy meleg, valahogy kivette az ember gondolatait,- és a szokásos ételeket készítettem, vagy néhány újdonságot, - saját új ötlet nem igazán született.:-) De mivel a sulinak vége!!!!!!!!, június 15-tel, -és lassan tele a kert finom zöldségféleségekkel, én is készítek ételeket. :-) , és ha olyanok, fel is rakom. /június elején hirtelen leálltam, se id?m, se kedvem nem volt./ Remélem, hogy sikerülni fognak az ötleteim.....:-) Éva-Anyóca

Zoli

Kedves Éva! Nyugdíjasként már könnyebben veszem a dolgokat és az egyik hobbim a f?zés. A feleségem még dolgozik, ezért a konyha hét közben az enyém. Jöv?re viszont tábori konyhát kell kialakítani, mert ? is nyugdíjas lesz és osztoznunk kell a konyhán. A bef?zést viszont tegnap este és ma korán reggel végeztem el. amikor még viszonylag h?vösebb volt . Nálunk úgy m?ködik, ha valamelyikünk elkezd valamit f?zni, annak kell befejezni is. Sajnos a fagyok eléggé belerondítottak a növényekbe, ezért mindent bef?zünk, ami maradt. Zoli

sarai eva

Most csinálom, biztos hogy ízleni fog mert az alapanyagokat szeretjük. A gombáról én mindig lehúzom a fels? réteget, de nem azért mert így tisztítom, hanem mert a gomba nehezen emészthet? zöldség. A héja, pedig különösen. Sajnos az epe m?tétem után ezt tanácsolta az orvos. Közben elkészült az étel és nagyon finom lett. Köszi. Elmentve.

Zoli

Kedves Éva! Azt tudtam, hogy nehezen emészthet? a gomba, de azt nem, hogy a héja még nehezebben. Mindig tanul az ember! Örülök, hogy ízlett az összeállítás. Köszönöm az elismerést: Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

HETI MENÜ: készülünk a karácsonyra – főszerepben a fahéj

Mi már készülődünk a karácsonyra, és ennek az alaphangulatnak az illatok és ízek is kötelező elemei – ide tartozik a fahéj is, amit most nemcsak süteményekbe csempészünk bele, hanem különleges fogásokba is, hogy lássátok, milyen kreatívan és sokoldalúan használható fűszer. A menühöz pedig remekül illik majd a Coca-Cola legújabb terméke, a Coca-Cola Zero Fahéj is! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek