r
Nosalty Logó

Csőben sült gomba újkrumplival Zolitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Csőben sült gomba újkrumplival Zolitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4407 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4393 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet teszünk fel forrni.
  2. Alaposan megmossuk a gombákat, és a tönkjükből levágunk egy szeletet. Nem kell a héjukat lehúzni. Ez egy teljesen téves nézet a gombák tisztításáról. Óvatosan kivesszük a kalapokból a tönköket. A kalapokat enyhén besózzuk, a tönköket apróra vágjuk.
  3. Az újkrumplikat dörzsivel tisztára dörzsöljük, és beletesszük a közben már lobogó vízbe egy kis só kíséretében. Erre azért van szükség, mert a gomba sokkal hamarabb megpárolódik, mint a krumpli.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az új fokhagymákat kinyomjuk a héjukból.
  5. A vöröshagymát az olívaolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, ameddig a gomba levet nem ereszt.
  6. Belenyomjuk a kacsamájast, és egy csipet borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Szükség szerint sózhatjuk, de figyelembe kell venni, hogy a kacsamájas és a füstölt sajt is sós. Levesszük a tűzről, mert nem rántottát szeretnék sütni, és belekeverjük a tojássárgákat.
  7. Közben a krumpli félig megfőtt. Leöntjük a levét, és tésztaszűrőben lecsepegtetjük.
  8. A gombafejeket megtöltjük a kacsamájas masszával, és a kikent tepsibe tesszük a töltelékkel felfele. Mellé rakjuk a lecsöpögtetett krumplit. Az olajszóróval az egészet lespricceljük olajjal. Flancolok, mert van, de megfelel a szilikonecsettel vékonyan lekenés is.
  9. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőben pároljuk közepes lángon 20 percig.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, és levesszük óvatosan a fóliát. Megszórjuk vastagon a reszelt füstölt sajttal, és a sütőbe visszatéve,rápirítjuk. Ekkor kb. 200 fokosra állítjuk a sütőt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10655
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Ajánló

Ellentétban a diszkoszos, cserépköcsögös receptjeimmel, ez egy igazán könnyű, vegetáriánus étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagyon szereti a gombát (kivéve az idősebb unokánkat)  és az újkrumplit. Most a piacon már mindkettő elérherő áron kapható. A piac előnye még az is, hogy magam válogathatom ki a megvenni kívánt árut. A fokhagymát a saját kis fűszerkertemben termeltem. Még tavaly ősszel elduggattam a gerezdeket, amelyek tavasszal szépen kihajtottak. Elég kicsikre sikerültek, de az enyémek. Valahol olvastam az elkapart csirkemájjal töltött gombafejekről. Nem lévén friss csirkemáj - viszont tömlős kacsamájas volt a hűtőben - ezt a megoldást választottam. A csőben sütést  (miért nevezték el így ?) sűrűn használom, mert egyszerű és ízletes megoldás. Eredménye egy finom laktató, könnyen elkészíthető étel, amit csak ajánlani tudok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.