r
Nosalty Logó

Spárgás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4472.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 2512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.) Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  2. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  3. A tésztát fedjük be alufóliával, vagy sütőpapírral öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  4. Amíg a tészta sül elkészítjük a tölteléket. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
  5. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
  6. A szalonnát csíkokra, a paradicsomot karikákra szeleteljük.
  7. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és sóval, borssal ízesítjük.
  8. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a spárgasípokat, a szalonna- és paradicsomszeleteket, rámorzsoljuk a krémfehérsajtot és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
  9. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg átsül a töltelék.
  10. Cikkekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 40289
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Ajánló

A quiche-t fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, magában vagy mártásokkal, salátával, reggelire, ebédre, vacsorára, kinek, hogy tetszik:).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Számomra megunhatatlan ez az omlós, vajas tésztás, zöldséges, tojásos, tejszínes finomság. Én úgy szeretem, ha a tészta vékony és jó ropogósra sül.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm:))

Törölt felhasználó

Szia Tündér! Épp most készítem el ezt a receptet. :) Egy olyan fárasztó nap után, mint a mai pont ilyen könnyed süt?s-f?z?s kikapcsolódásra volt szükségem. Mondjuk kicsit csaltam, mert készen kapható leveles tésztát használtam hozzá, szóval ez így nem is igazi quiche. :( De majd elkészítem a recepted alapján a tésztát is! Muszáj lesz, mert mai napig emlékszem arra a quiche-re, amit Dél-Franciaországban ettem. Isteni volt és itthon nem láttam még készen árulva. Szóval itt az ideje elkészíteni.

Törölt felhasználó

Szia Tündér! Vettem spárgát és ma el fogom készíteni vacsira, majd megírom milyen lett! Szép napot!!

Törölt felhasználó

Szia Tündér! Nagyon finom lett óriási sikere volt, igaz kicsit változtattam rajta, mivel nem kaptam feta sajtot és szalonnát sem. Tehéntúróval és házi darált sonkával helyettesítettem. Az egész családnak nagyon ízlett. A tészta omlós finom pont, ahogyan szeretem!! Köszi a receptet!! Szép estét!

pszilv

nagoyn finom a teszta! en mas zoldseggel csinaltam a tobbi reszet, es mivel nem volt itthon tejszin, csak tejfollel, stb, tehat a teteje mas, de a tesztat innen neztem hozza, es nagoyn tuti! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek