Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás gnocchi Glasertől

Ricottás gnocchi Glasertől
Ricottás gnocchi Glasertől
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész gnocchikat elkeverhetjük egy kis olvasztott vajjal vagy olívaolajjal, de anélkül is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A gnocchihoz:

  1. A ricottát elkeverjük a tojással, a zöldfűszerekkel és a sóval. Hozzáadunk kb. 110 g lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
  2. Egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, ha szükséges adunk még hozzá 1 tk lisztet.
  3. A tésztából kb. hüvelykujj vastagságú rudakat formázunk, megszórjuk kevés liszttel, hogy ne ragadjanak össze, majd 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és egy liszttel megszórt tepsibe tesszük.
  4. A gnocchikat fövő, sós vízben kb. 4-5 percig főzzük, míg a gnocchik a víz tetején úsznak, majd kivesszük, és hagyjuk szűrődni.

A tálaláshoz:

  1. Tányérokra osztjuk, megszórjuk a parmezánforgáccsal, a fenyőmaggal és bazsalikommal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gnocchi ricottával, fenyőmagos gnocchi, pikáns gnocchi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
ricotta 450 g
parmezán sajt 55 g
tojás 1 db
petrezselyem 1 ek
bazsalikom 1 ek
1 teáskanál
finomliszt 175 g
parmezán sajt 50 g
fenyőmag 50 g
bazsalikom 1 ek