r
Nosalty Logó

Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől

Pecci
Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

1177
Kalória
60.8g
Fehérje
96.8g
Szénhidrát
55.6g
Zsír
841.1g
Víz
198.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4702 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12888.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    3145 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    3882 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    387.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    3364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1191 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4702 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A gombás csirkehúshoz

  1. Szórjuk tálba a szárított gombát, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje (kb 1,5 dl), hagyjuk állni. Tisztítsuk meg a friss gombát és tördeljük darabokra. A csirkecombokról szedjük le a húst, vágjuk kisebb darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
  2. Forrósítsunk fel egy löttyintésnyi olivaolajat serpenyőben, és közepes lángon a csirkecomb darabokat pirítsuk szép barnára benne, sózzuk, borsozzuk. Majd az áztatott gombát szűrjük le, a levét tegyük félre. Adjuk a húshoz az ázott gombát, a friss gombát és a fokhagymát. Öntsük fel a gomba levével és a fehérborral, majd fedő alatt rotyogtassuk, kb annyi idő kell neki, még a tészta kifő. Ha túl sok még rajta a lé, fedő nélkül forraljuk le róla. (Én egy kevés levet hagytam meg rajta), erre öntsük a főzőtejszínt és forraljunk egyet rajta, majd zárjuk le.
  3. Keverjük össze a kifőtt tésztával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól el, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a parmezán 1/3-t, és ezzel is keverjük el. Öntsük tűzálló tálba, és szórjuk rá a sajt másik 1/3-t. Előmelegített 200 °C-s sütőbe (gázsütő 6. fokozat) addig süssük, még szép barna és ropogós nem lesz a teteje.
  4. Tálaláskor hintsük meg kevés olivaolajjal és a sajt maradékával, és kész

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon szeretem nézni a paprika tv-t. Ott minden olyan gyorsan és egyszerűen elkészül :) 2 kedvenc szakácsom Gordon Ramsay és Jamie Oliver. De olyan nehéz olyan receptet találnom, amihez a hozzávalókat itt magyar viszonylatban is könnyű beszerezni, és 1 fogásra nem megy rá a család 1 heti kosztpénze! Első próbálkozásdom erre a receptre esett... bár nem a legolcsóbb a friss, és minőségi hozzávalók miatt, de a végeredmény mesés (ha kiszámolod, ugyanennyibe kerülne ha ételt rendelsz)! A család kicsit válogatós, de ebben az ételben nincs semmi extra, semmi igazán különleges, de mégis fenséges a végeredmény! Ajánlom mindenkinek!!! Kíséreltezzetek bátran! 

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...